Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes Bitcoin Boğası Başladı Dedi, Altcoin Yükselişleri İçin Bu Aralığı İşaret Etti!

Eski Bitmex CEO’su Arthur Hayes, boğa piyasasının mart ayında başladığını ancak Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda önümüzdeki 6-12 ay içerisinde beklenen yükselişlerin görülebileceğini söyledi.

Arthur Hayes 5 Eylül tarihinde Kore Blockchain Haftası etkinliği kapsamında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz aylarda yaşanan ABD bankacılık krizi ile birlikte Bitcoin’de 6 ay önce boğa piyasasının başladığı ifade etti.

Boğa başlamasına rağmen Bitcoin ve kripto paraların henüz tepki vermediğini belirten Hayes, altı ay ile bir sene içerisinde beklenen yükselişlerin yaşanabileceğini dile getirdi.

Boğa SVB’nin çöküşüyle başladı

Hayes, 10 Mart tarihinde kripto dostu Silicon Valley Bank’in (SVB) Federal Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından devralınması ile birlikte hükümetin bankacılık sistemini kurtarmaya giriştiğini ima etti. Eski CEO’nun ifadelerine göre yetkililer bankacılık sistemindeki sorunu kendilerinin yarattığının farkındaydı ve bunu düzeltmek için daha fazla para bastılar.

Hayes o dönemden bu yana Bitcoin’in 19.813 dolar seviyesinden 25.779 dolar seviyesine yükselerek %30’un üzerinde değer kazandığına dikkat çekti ve Bitcoin’de boğa piyasasının başlamış olduğuna yönelik tezini bu olguya dayandırdı.

Faiz artırımları artık Bitcoin’i etkilemiyor

Öte yandan standart ekonomik dengelerin bozulmaya başladığını iddia eden Hayes, normal şartlar altında ABD Merkez Bankası’nın (FED) parasal sıkılaşma politikaları gütmeye başladığında risk varlıklarında düşüşler görülebileceğini belirtti.

Ancak eski CEO’nun ifadelerine göre artık parasal sıkılaşmaya giden FED, ABD Hazinesi’nin daha fazla borçlanmasına ve sermaye sahiplerine daha fazla faiz ödemesi yapmasına neden olduğu için ekonomik büyümeyi körükleyen bir paradoks yaratıyor.

Bu noktada FED’in uzun zamandır parasal sıkılaşma politikası gütmesine rağmen Bitcoin ve risk varlıkları yükselmeye devam ediyor ve faizlerden etkilenmiyor.

Tahvil piyasası temerrüde düşebilir

Hayes bunun yanı sıra CoinDesk’e verdiği röportajda, merkez bankalarının daha fazla para basmaması halinde temerrüde düşeceklerine inandığını söyledi. Eski CEO, bu noktada geleneksel işletmelerin çok fazla krediye ihtiyacı olduğunu ve bu yüzden bu tip işlere sahip olmaktan kaçındığını söyledi.

Basitçe küresel merkez bankaları daha fazla para basmadığı sürece küresel tahvil piyasasının temerrüde düşeceğini düşünüyorum.

Hayes’a göre yapay zeka işletmeleri ise bankalara ihtiyaç duymuyor. Bu nedenle yapay zeka ile de uğraşan teknoloji şirketi Nvdia’ya yatırım yapmanın önemli bir araç üreticisi olan General Motors’a yatırım yapmaktan çok daha avantajlı olduğunu düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!