Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes Bitcoin İçin Beklediği 70 Bin Dolarlık Seviyenin Neden Gelmediğini Açıkladı!

Eski Bitmex CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin’de (BTC) 70 bin dolar seviyesini beklediğini ancak gerçekleşmediğini söyledi ve neden yükselmediğini açıkladı.

Arthur Hayes 12 Eylül tarihinde resmi blog sitesi üzerinden yayınladığı bir makalede, geçtiğimiz hafta Kore Blockchain Haftası etkinliğinde FED politikalarının orta vadede küresel ekonomiye ve Bitcoin fiyatlarına etkisi üzerine yaptığı konuşmayı detaylandırdı. Hayes, FED’in faiz artırım döngüsünün nihayetinde daha fazla enflasyona sebep olacağını öne sürdü.

Eski CEO makalesinde yoğun olarak FED’in ve küresel merkez bankalarının faiz politikalarına değindi. Hükümetlerin faiz artırımlarına devam ettiğini ancak piyasaların uzun bir süredir negatif faizle fonlandığını dile getiren Hayes, faiz artırımının bu durum için bir çözüm olmadığını söyledi.

Hayes ayrıca FED’in faiz artırmasına karşılık harcamalarında herhangi bir kesinti yapmadığı takdirde yalnızca ihraç ettiği borçlanma senetleri sahiplerine ödeyeceği miktarı artırdığını ve bu durumun mali açığı daha da genişlettiğini belirtti.

Bitcoin’in 70 bin dolara çıkmama nedeni bu

Bu noktada Hayes’a göre faizler artmaya devam etse dahi ödemeler dengesindeki açık genişleyeceğinden faizler reel anlamda negatif kısımda kalmaya devam edecek. Eski CEO, tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi Bitcoin’in 70 bin dolar seviyelerine çıkmama nedenini ise piyasa katılımcılarının şu an için reel faize değil nominal faize odaklanmış olmasıyla açıkladı.

Hayes ayrıca piyasanın FED’in faiz artırım politikası ile geçtiğimiz mart ayında bankacılık sistemine ciddi anlamda yaraladığını anladığını ve bu nedenle faizleri hızla düşürerek Bitcoin’in 70 bin dolara çıkmasına izin vereceğini düşündüğünü ancak durumun böyle gerçekleşmediğini vurguladı.

Hayes, mevcut durumda hükümetlerin insanları kendilerini düşük negatif faizle fonlamaya devam etmeleri için yatırım seçeneklerinden bihaber yaşamaya zorladığını ima ederken Bitcoin ve gelişen teknoloji ile birlikte bu durumun giderek zorlaşmaya başladığını dile getirdi.

Hayes tüm bu görüşleri doğrultusunda Bitcoin’in ABD ekonomisindeki çöküşle ters orantılı olduğunu ve ilerleyen günlerde durumun farkına varan katılımcı sayısı arttıkça Bitcoin’in de yukarı yönlü hareketini sürdüreceğini belirtir yönde ifadeler kullandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!