Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arthur Hayes, BitMEX’in Başka Bir Kripto Para Listelemeyeceğini Açıkladı!

Kripto para dünyası yıllar geçtikçe çok daha olgun bir hal alıyor ve bunun altında yatan sebeplerden birisi de altyapıyı oluşturan teknolojinin inanılmaz bir hızda gelişmesi. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan BitMEX‘in CEO’su Arthur Hayes, Luke Martin ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir röportajda kripto para dünyasının gelişimi ve BitMEX’in geleceği hakkında önemli noktalara değindi.

BitMEX kripto para borsası özellikle Asyalı kripto para yatırımcıları arasında oldukça popüler ve yeni birkaç adet token piyasaya sürülmeye başlandı. Luke,  Arthur Hayes’in sadece Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin ve XRP‘den oluşan dört kripto para birimlik listelerini yeni çıkan tokenlerle genişletip genişletmeme konusunda ne düşündüğü sorusunu sordu. Hayes, birçok yatırımcının sormaya fırsat bulamadığı ancak aklından geçirdiği bu soruya, yeni bir kripto para eklemeyecekleri cevabını verdi ve ekledi:

”Yani biliyorsunuz ki, benim görüşüme göre, vadeli işlem sözleşmesi piyasası her zaman daha sıkı olmalıdır ve temel türevinden çok daha büyük bir ticari hacme sahip olmalıdır. Ve bu sadece spot piyasada yeterli likiditeniz olursa mümkün olabilir.”

Hayes, BitMEX’in CoinMarketCap üzerinden rastgele bir koin listemelesi durumunda, piyasa yapıcıları alınacak riskler konusunda zor duruma sokabileceklerini ifade etti. Kaldıraçlı işlem sunan BitMEX kripto para borsası, Hayes’e göre ne kadar fazla kripto para birimi eklerse, yatırımcının elindeki bütün varlıkların kaybedilmesi de o kadar güçlü bir ihtimal olarak karşımıza çıkabilir ki CEO bunu kesinlikle istemediğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment