Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Berlau: SEC’in Kripto Para Politikaları Doğru Değil

John Berlau, ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto para düzenlemeleriyle ilgili attığı adımları değerlendirdi ve SEC’in hamlelerinden pek memnun olmadığını dile getirdi.

Competitive Enterprise Institute’un önde gelen isimlerinden John Berlau geçtiğimiz günlerde SEC’in kripto para politikalarıyla ilgili bazı yorumlarda bulundu. Berlau, 11 Nisan’da yayınlanan bir metinde SEC’in şu ana kadar attığı adımların pek doğru olmadığını öne sürdü.

Kripto para ve Blockchain teknolojilerinin son derece yenilikçi olduklarını düşünen Berlau, SEC tarafından hazırlanan düzenlemelerin bu teknolojilerin adeta önünü kestiğine inanıyor. Öyle ki Berlau, ABD’deki kripto para ve Blockchain düzenlemeleriyle ilgili en büyük sorunun aslında bizzat Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) olduğunu vurguluyor.

ABD’deki SEC yetkilileri bir süredir kripto paraların menkul kıymet olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda tartışıyorlar. Berlau, kripto paraları menkul kıymet sınıfına sokmanın sektör için olumsuz olabileceğini düşünüyor. Berlau ayrıca böyle bir adımın bireysel yatırımcılara da zarar verebileceği görüşünde:

“Kripto paraları ‘menkul kıymet’ olarak sınıflamak, orta sınıf yatırımcıların kripto para piyasasına giriş yapmalarını engelleyebilir. SEC’in önceden hazırladığı bazı düzenlemeler, küçük çaplı yatırımcıların imkanlarını kısıtlamıştı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment