Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artık Amazon’da Lightning Network Aracılığıyla Bitcoin Kullanılabilecek!

Bitcoin yatırımcıları artık ellerindeki BTC‘nin değerinin artmasını beklerken, bir yandan da bunu Amazon gibi dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden birisinde kullanabilecekler.

Kripto para ödeme startup firması Moon, bugün yaptığı bir duyuruda Lightning Network uyumlu herhangi bir cüzdanın Moon’un kendi tarayıcı eklentisinde kullanılabileceğini açıkladı. Söz konusu Lightning özelliği öncesi 250’ye yakın beta kullanıcısı Moon’un eklentisini Coinbase kripto para borsasının hesapları ile ilişkilendirerek çeşitli e-ticaret sitelerinde kullanmıştı.

Moon CEO’su Ken Kruger CoinDesk kaynağına yaptığı açıklamalarda şunları ifade etti:

”Eklenti bir QR kodu çıkartacak ve QR kodunu bir sebepten kullanamıyorsanız alternatif olarak Lightning faturasına da sahip olacaksınız ve favori Lightning cüzdanınız ile ödeme yapabileceksiniz.”

Amazon bu durumda Bitcoin ile kendisi temasa geçmemiş oluyor ve Kruger’in firması direkt olarak itibari para ve kripto para arasında geçişi sağlıyor. CEO konu hakkında verdiği detayların arasında, itibari paraya dönüştürmek için hangi geleneksel finans kurumu veya kurumları ile anlaştığını ise açıklamada. Kruger 2020 yılına kadar platform direkt olarak Bitcoin’i kabul etse de etmese de bütün e-ticaret sitelerinde aynı özelliği sunmayı planlıyor.

2018 yılında New York içerisinde kurulan Moon, o tarihlerde sadece üç kişiye sahip olsa da 100.000 dolarlık yatırım toplamayı başarmıştı. Basın saatine göre tarayıcı eklentisi hala Google’ın Web Mağazası ekibi tarafından incelenmekte ve Moon ekibi bunun önümüzdeki Çarşamba gününe kadar yetişeceğini ve onaylanacağını tahmin etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment