Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Microsoft Kore Raporu: Ülke, Cryptojacking Saldırıları Açısından Tehdit Altında

Microsoft Kore’den yapılan açıklamada, ülkenin cryptojacking olarak ifade edilen madencilik odaklı saldırıların odağında kaldığına vurgu yapıldı. Yerel basında çıkan haberlere göre, Microsoft Kore ekibi, konuyla ilgili detaylı bir çalışma gerçekleştirdi ve bunu raporlaştırdı.

Bilgisayarın gücünün, sahibinin izni olmaksızın kripto para madenciliğinde kullanımını sağlayan cryptojacking saldırıları, kripto paraların giderek göz önüne gelmesi ile birlikte daha da popüler bir hal alırken, Güney Koreli vatandaşların bu alanda ciddi bir tehdit altında olduğu ifade edildi.

Yayınlanan raporda, Güney Kore’de meydana gelen bu tarz saldırıların oranı yüzde 0,05 olarak ifade edilirken, bu rakamın da dünya geneline kıyasla tam yüzde 58 daha fazla olduğuna da vurgu yapıldı.

Konuyla ilgili konuşan Microsoft Kore yöneticisi Kim Gwi Ryun, yaptığı açıklamada diğer siber saldırı pratiklerinin de çok arttığını belirtirken, kripto para özelinde saldırı oranlarının fiyatla korele olduğuna dikkat çekti.

Ryun, şöyle konuştu:

”Saptadığımız önemli noktalardan bir tanesi de, kripto para fiyatları artarken saldırıların artıp, azalırken de azalmaya başladığı.”

Birçok farklı bilgisayar işletim sistemine ve hatta son dönemde mobil cihazlara da gelen bu tarz saldırılar, hem vatandaşları mağdur ediyor hem de kripto para sektörünün mevcudiyetine ciddi bir tehdit oluşturuyor.

Otoriteler, bu noktada kullanıcıların derslerine iyi çalışması gerektiğini ifade ederken, internette dolaşırken ya da dosya indirirken, dikkatli olunması gerektiği çağrısını da bir kez daha yineliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment