Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Guangzhou Kentinde, İşletme Lisansları Blockchain ile Veriliyor

Çin’in en büyük şehirlerinden birisi olan Guangzhou’da, bundan sonraki dönemde işletmelere verilecek olan lisanlar, Blockchain ve yapay zeka teknolojilerinin desteği ile sağlanacak. Yerel basında çıkan haberlere göre, bu yeni düzenleme ile birlikte Çin’de şirket kurmanın karmaşıklığının azaltılması ve ‘tek tıkta’ tüm işlerin halledilmesi amaçlanıyor.

WeChat’in geliştirdiği mini bir program aracılığı ile, şirketler hem başvuru yapabiliyor hem de aynı esnada banka hesabı açıp, vergi dairesine de kayıtlanabiliyor.

Blockchain teknolojisinin yapay zekadan da destek alarak bu alanda vakti çok azaltacağını ifade eden yetkililer, bu durumun da şirketler için son derece avantajlı olacağını ifade ediyor.

Çin hükümeti, her ne kadar kripto paralara karşı çok sert bir tavır takınıp bu alanda kripto para sektörünü üzecek hamleler yapsa da, Blockchain destekli inovasyonlar konusunda çok aktif bir tutum izliyor.

Ülkede faaliyet gösteren birçok işletmede şu anda Blockchain teknolojisinden faydalanmak için çalışmalar yapılırken, bu çalışmaların hızının ve sıklığının da, son dönemde bir hayli arttığını söylemek mümkün.

Bu alanda gerekli regülasyon çalışmalarını da bir an önce aradan çıkarıp ülkeyi bu alanda kalkındırmak isteyen Çin hükümeti, madencilik ve kripto para sektörünün aksine, bu alanda öncü olmayı amaçlıyor.

Bakalım, bu işletmelere Blockchain aracılığı ile lisans verme işlemi, Çin’de ne kadar popüler olacak ve gelecekte ne kadar kullanılır hale gelmeyi başaracak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment