Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paraları Öğrendiği Arkadaşının Kripto Paralarını Çaldı!

News1 isimli İsrail merkezli bir haber kaynağının aktardığı bilgilere göre, Afek Zard isimli vatandaş, kendisine kripto para birimlerini öğrettiği Alexei Yaromenko isimli arkadaşından 75.000 Dash çalmakla suçlanıyor. İddialara göre Yaromenko bir hata yaparak Zard’ın kendi evine tek başına girmesine izin veriyor ve olaylar buradan sonra başlıyor.

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre Zard, Yaromenko’nun kendisine verdiği anahtar ile daireye girerek, henüz bilinmeyen bir yöntemle Yaromenko’nun Dash cüzdanının özel anahtarını da bilerek 9 milyon dolar değerindeki 75.000 Dash’ı kendi adresine transfer etmeyi başarıyor. Dash’ın anonimleştirme olarak bilinen yöntemini kullanarak transferleri gerçekleştiren Zard, toplamda dört farklı adrese parayı yaymış. Toplam Dash dolaşımdaki Dash miktarının %0.85’ine denk geldiği ifade edilen kripto paralar ise 2013 yılından beri kripto para yatırımı yapan ve sektörün eskilerinden olan Yaromenko’ya ciddi anlamda maddi zarar açmış. 2013 yılından beri kripto para yatırımı yapan ve elinde 75.000 adete kadar Dash biriktiren bir kişinin, bütün bu varlığını tek bir cüzdanda saklaması da büyük bir hata olarak gözüküyor. Bunun yanı sıra karşıdaki kişiye olan güven de Yaromenko’yu hata yapmaya iten sebeplerden birisi olabilir.

Yine de özellikle yüksek miktarlarda kripto para depolaması yaparken, her ihtimale karşı bunları farklı depolama yöntemleri ile bölmek her zaman daha faydalı olacaktır.

Zard’ın bu işi kendi başına mı yoksa başkalarının yardımı ile mi yaptığı bilinmezliğini korurken, şüphelinin suçlandığı eylemler arasında kara para aklama, suç işleme amacıyla başkasının özel bilgisayarını izinsiz kullanma da yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment