Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AS Roma Taraftar Tokenı Geliştiriyor!

İtalya’nın en büyük kulüplerinden AS Roma kendi tokenını oluşturmaya karar verdi.

Blockchain teknolojisi spor dünyasında kullanılmaya devam ediyor. Son birkaç aydır belli başlı bazı spor kulüpleri Blockchain’i kullanarak kendi tokenlarını oluşturuyorlar. Bu kulüplerin arasına AS Roma da katıldı.

Kısa süre önce Socios adlı bir şirket ile işbirliği yapmaya başlayan AS Roma bu ortaklık doğrultusunda yeni bir taraftar tokenı geliştirecek.

AS Roma taraftarları bu tokena Socios uygulaması aracılığıyla ulaşabilecekler. Daha sonra AS Roma’nın tokenını Socios’un kendi tokenı olan CHZ ile alıp satabilecekler. Taraftarlar CHZ tokenına Binance DEX, BitMAX ve KuCoin gibi borsalardan erişebiliyorlar.

Taraftarlar bu tokenlara Socios üzerinden erişiyorlar ancak AS Roma tokenlarının tamamen başka bir ağda tutulduğunu belirtmek gerekiyor.

Blockchain Yayılıyor

Blockchain teknolojisi spor dünyasına hızlı bir giriş yapmaya devam ediyor. Halihazırda birkaç büyük spor kulübü bu teknolojiden faydalanmaya başladı bile.

İngiliz kulüplerinden West Ham United, İtalyan devi Juventus gibi kulüpler kendi taraftar tokenlarını geliştirdiklerini duyurmuşlardı. Bu kulüpler kendi tokenlarını geliştirerek hem kulüp ekosistemini çeşitlendirmeyi hem de taraftarlarla daha yoğun bir etkileşim içerisinde bulunmayı hedefliyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment