Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kore’de Kripto Para Bilançosu: 2 Yılda 2 Milyar Dolar Çalındı

Güney Kore‘de son iki yıl içerisinde yapılan kripto para saldırıları yüzünden toplamda 2.3 milyar dolar değerinde para kaybedildiği düşünülüyor.

Güney Kore Hükümeti bundan kısa süre ülkedeki kripto para suçlarıyla ilgili bir rapor yayınlamıştı. Ülkedeki haber kaynaklarından Yonhap bu rapordaki verileri toplayarak son iki yıl içerisindeki kripto para saldırılarını değerlendirdi. Bu araştırmalar, söz konusu süreç içerisinde toplam 2.3 milyar doların kaybolduğunu gösteriyor.

Ülkede paylaşılan resmi verilere göre bu süreç içerisinde oldukça fazla kripto para saldırısı yaşandı. Bu saldırıları düzenleyen 132 suçlu ve sahtekar tutuklandı. Hapse atılmayan veya gözaltına alınmayan ancak yine de aleyhinde dava açılan kişilerin sayısı ise 288.

Güney Kore Adalet Bakanı Park Sang-ki bundan bir ay önce ülkedeki kripto para hırsızlarıyla ilgili sert açıklamalar yapmış, bu tarz suçlulara aman verilmemesi gerektiğini vurgulamıştı.

Yerel Dolandırıcılıklar

Güney Kore’deki dolandırıcılıklar ülkedeki kripto para sektörünün ağır bir darbe almasına yol açmıştı.

Ülkedeki regülatörler, yerel dolandırıcılıkları önleyebilmek adına ülkedeki kripto para şirketlerini oldukça sert bir şekilde denetlemeye ve incelemeye başladılar. Ayrıca bu denetleme yalnızca şirketlerle kalmadı ve genel olarak kripto para yatırımcılarına da yansıdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment