Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Austin, Texas Evsizleri Tespit Etmek İçin Blockchain Kullanacak

Dünyanın dört bir yanında her geçen gün artmaya devam eden sayıda işletme ve şirket,blockchain çözümleri ile çeşitli problemi çözmek adına girişimlerde bulunuyor.

Texas eyaleti içerisindeki Austin şehri yeni bir hükümet projesi kapsamında evsizler ile ilgili bilgileri blockchain ile depolayacak ve takip edecek.

Büyümenin Kötü Yanları

Bundan çok değil 10 sene öncesine kadar yaşanılabilir bir şehir olan Austin, özellikle ülkenin önde gelen startup firmalarının yerleşmesi ile çok ciddi bir nüfus artışı yaşadı. Nüfus artışının sonucu olarak ev fiyatları ve kiralar da artınca, şehirdeki evsiz sayısı bir hayli arttı. Yetkililer sorunu çözmek için ne kadar uğraşsa da, kimliği bile bulunmayan binlerce evsizin sistemde kayıt altına alınması, gerçekten zor bir işlem.

Şehir yetkililerinden Sly Majid, kimliği olmayan bir evsizin tekrar sisteme kayıt olması durumunu, ”her şeyin sıfırdan başlanması” anlamına geldiği için, çok büyük bir külfet olarak tanımlamakta.

Austin şehri, Texas Üniversitesi ve Austin-Travis Acil Durum Medikal Hizmetleri kurumu ile ortaklaşa bir şekilde blockchain tabanlı dijital kimlik sistemine geçiş yapacak. Söz konusu sistem sayesinde insanların dijital kayıtları, telefon numaraları, e-mail adresleri hatta gen bilgileri bile blockchain’e depolanacak. MyPass isimli bu sistem, geçtiğimiz günlerde girişimcilik yarışmasından da 100.000 dolarlık ödülün sahibi oldu.

Umuyoruz bu durum diğer şehirlere de örnek olur ve blockchain günden güne yayılmaya devam eder.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment