Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa (AB) Komisyonu’ndan Dijital Euro İçin Yasa Tasarısı Hazırlığı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde, Avrupa Komisyonu’nun yakında bir dijital euro yasama önerisi sunacağını duyurdu.

Christine Lagarde vatandaşlar ve işletmeler için dijital euro kullanımını sağlayan yasal çerçeveye yönelik yapılan bir konferansta, Avrupa Komisyonu’nun yakında bir dijital euro yasama önerisi sunacağını söyledi. Lagarde, dijital euro için yasal bir çerçevenin zamanında kabul edilmesinin diğer üyeler için gerekli yasal kesinliği vereceğini ve güçlü bir destek sinyali olacağını belirtti.

Başkan Lagarde konuşmasına, Avrupa Komisyonu’nun kısa bir süre içinde önereceği dijital euroya dair yasama önerisini dört gözle beklediğini de ekledi. ECB’nin 2021 yılında başlattığı CBDC projesi geliştirilmeye devam ederken geçtiğimiz nisan ve haziran ayları arasında kurum, kamuoyu istişareleri yaptı ve dijital euronun gelişimi hakkında dış görüşler aldı.

Avrupa Komisyonu’nun gündeminde ise dijital euronun getireceği riskler ve bunlara karşı alınabilecek önlemler bulunuyordu.

Avrupa Birliği Komisyon Üyesi Paolo Gentiloni de aynı konferansta açıklamalarda bulundu. Gentiloni, yaptığı açıklamada, piyasaya sürülecek CBDC’nin diğer ülkelerin egemenliğini ihlal etmesinin önüne geçebilmek için bir uluslararası anlaşmalar ağı gerekebileceğini söyledi.

Bahamalar Merkez Bankası Başkanı Jhon Rolle ise Gentiloni’nin açıklamalarına karşılık, CBDC’lerin sınır ötesi kullanımına yönelik çalışmaların Bahamalar ve küçük ülkeler tarafından bu arenada ifade edilebilecek ihtiyaçlara yönelik kapsayıcı bir tutumda olmasının oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!