Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX CEO’sundan Söylentiler Hakkında Açıklama: Müşteri Fonları ve FTX İyi Durumda

Popüler kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, müşteri fonları hakkında son çıkan iddiaları yalanlarken FTX’in iyi durumda olduğunu belirtti.

FTX CEO’su Bankman-Fried bugün yaptığı bir Twitter paylaşımında ortada dolanan spekülasyonları yalanladı. FTX’in iyi durumda olduğuna ve kullanıcı varlıklarının güvende olduğuna değinen CEO, gerekirse Binance’in satacağı tüm FTT’leri satın alabileceklerini söyledi.

Bir rakibimiz, asılsız söylentilerle bizimle uğraşıyor. FTX, tüm müşteri varlıklarını kapsayacak kadar yeterlidir. Tüm para çekme işlemlerini gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Müşterilerin fonlarıyla asla yatırım yapmayız. 1 milyar dolar fazla nakit varlığı içeren GAAP denetimine sahibiz. Müşteri varlıklarını koruma konusunda uzun bir geçmişimiz var ve bu bugün de geçerliliğini koruyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberlerde FTX’in yan şirketi Alameda Research’ün bilançosunun FTX’in yerel borsa token’ı FTT ile dolu olduğunu ortaya koymuştu ve ardından Binance ile FTX arasındaki kızışma büyümüştü. Bankman-Fried ise bu son gönderisinde CZ’nin “bu bir savaş değil temizlik yapıyoruz” sözlerine adeta bir yanıt olarak “birlikte çalışabilirsek sevinirim CZ” ifadelerine yer verdi.

Her ne kadar Alameda Research ve FTX hakkında ki kötü söylentiler topluluk arasında gezinmeye devam etse de veriler gösteriyor ki ne FTX ne de Alameda batacak bir konumda değil. The Block için araştırma görevi üstlenen Larry Cermak tarafından yayınlanan on-chain verileri de FTX cephesinde durumların iyi olduğunu kanıtlar nitelik taşıyor. Söz konusu veriler paralelinde Cermak şu ifadelerde bulundu:

Alameda’nın Binance’in FTT OTC’sini kolayca satın alacak büyüklüğe sahip olduğuna inanıyorum. Ek olarak FTX’in iflas etme ihtimalinin %0’a yakın olduğunu düşünüyorum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!