Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Ağındaki OFAC Uyumlu Blok Sayısı Yüzde 73’e Yükseldi: Sansür Tartışmaları Tekrardan Alevlendi

Ethereum (ETH) ağındaki ABD Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) uyumlu blok sayısı her geçen gün artarken Ethereum’un geleceği ve sansüre karşı direnci konusundaki tartışmalar tekrardan alevlendi.

Mew watch info tarafından sağlanan on-chain verilerine göre Ethereum ağındaki OFAC uyumlu blok sayısı, Merge sonrası dönemde %73’e ulaştı. Ciddi sansür uygulamaları ve Tornado Cash üzerindeki kararlarıyla gündeme gelen OFAC tarafından sağlanan bu ağ hakimiyeti yatırımcıların artan sansür endişesini yeniden gündeme getirdi.

Protokol düzeyindeki sansürün kripto ekosistemine verebileceği zararları sürekli gündeme getiren Ethereum topluluğu, OFAC baskısının Ethereum ağı üzerindeki durumunu sürekli olarak dile getiriyor. Ekim ayında OFAC uyumlu blok sayısı %51’iken 7 Kasım itibariyle bu sayı %73’e ulaştı.

OFAC ile artan uyumluluk önümüzdeki dönemde olası bir kanun hükmüyle Ethereum ağındaki adreslerin ve işlemlerin engellenebileceği anlamına geliyor. Bu olası yaptırımlardan kaçınmak için Ethereum ağında işlem yapanların ve doğrulayıcıların sansürlemeyen yeni bir MEV-Boost rölesi benimsemesi ya da Ethereum’u çatallandırması gerekecek.

Merge sonrası dönemde %73’e ulaşan OFAC blok hakimiyetinin, şimdiye kadarki tüm Ethereum blokları içinde hesaplandığında bile %46’ya eriştiği görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!