Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği, Önde Gelen Bankaları Blockchain Oturumuna Katılmaya Davet Etti

Avrupa Birliği bir blockchain oturumu düzenleme sürecine giriş yaptı ve aralarında BBVA ve Santander gibi devlerin de bulunduğu bazı bankaları oturuma katılmaya davet  etti. IATBA (International Association for Trusted Blockchain Applications) isimli oturumun temel amacı, gizlilik, siber-güvenlik, birlikte çalışabilirlik ve enerji verimliliği konusunda en yüksek standartları karşılayan ve aynı zamanda AB yasaları ile tamamiyle uyumlu olan güvenilir ve dayanıklı bir Avrupa Blockchain Hizmetleri Altyapısı oluşturmak.

”Avrupa’nın Blockchain teknolojilerinde liderlik etmesi için endüstrileri bir araya getiriyoruz” isimli ve salı günü gerçekleştirilen toplantı, IATBA’nın öncesinde işleri tamamiyle rayına oturtmak için gerçekleştirildi ve toplantıya Avrupa Komisyonu ile Avrupa Blockchain Ortaklığı departmanları da katılım sağladı. Avrupa Birliği şu sıralar bütün üye ülkeleri blockchain teknolojilerinden faydalanmaya davet ediyor.

Avrupa Komisyonu’nun yaptığı açıklamalara göre, kamu sektörü özellikle blockchain ve buna benzer teknolojilerde üst düzey bir role sahip ve Avrupalıların ve Avrupa’nın yararlanabileceği ve blockchain teknolojilerinde lider hale gelebileceği çerçeveler ile uygulamalar geliştirilmesi elzem.

”Avrupa’nın bu yeni teknolojinin geliştirilmesi ve anlaşılabilmesi için yapacağı liderlik, kamu ve özel sektör arasında yakın bir iş birliğine ihtiyaç oluşturmakta. Hükümetler ve ekonomik aktörler regülasyonlarla ilgili  meseleleri aşmak için beraber çalışmalı ve yasal ön görülebilirliği arttırmalı, yenilikçi blockchain teknolojilerinin büyümesini desteklemek için araştırma ve girişimi standart bir hale getirme konusunda uluslararası liderliği üstlenmeli.”

Avrupa Birliği genel olarak kripto para birimlerine şüphe ile yaklaşsa da, Blockchain konusunda bunun tam tersi bir tutuma sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment