Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monero Geliştiricisi: Monero Baskıcı Rejimli Ülkelerde Kullanılıyor

Monero‘nun önde gelen geliştiricilerinden Riccardo Spagni (Fluffy Pony), Bitcoin’in daha “gizli” hale gelmesi durumunda neler olabileceği hakkında konuştu. Laura Shin’e bir röportaj veren Spagni, ayrıca Zcash ve Monero arasındaki bazı farklara değindi.

“Gizli” Bitcoin

Spagni, Bitcoin ağındaki işlemlerin daha gizli hale gelmesinin Bitcoin için oldukça büyük bir adım olacağını düşünüyor.

Monero’nun geliştiricilerinden Spagni, Bitcoin işlemlerinin tıpkı Zcash ve Monero gibi “gizlilik odaklı” hale gelmesi durumunda Dünya genelindeki düzenleyicilerin harekete geçeceğini düşünüyor. Spagni’ye göre düzenleyiciler, Bitcoin’in gizliliğini bahane ederek kripto para sektörüne karşı olumsuz adımlar atabilirler.

Spagni’ye göre Bitcoin geliştiricileri ilerleyen zamanlarda BTC’yi gizlilik odaklı bir koin haline getirmeye karar verseler bile Monero hala ayakta kalmayı başarabilir. Bunun başlıca sebebi de Monero’nun Bitcoin’in hiçbir şekilde “giremeyeceği yerlere girmiş” olması. Spagni’nin konu hakkındaki düşünceleri şöyle:

“Monero zaten Venezuela gibi baskıcı rejimlerin olduğu ülkelerde altyapıya sahip olacak. Bitcoin gizlilik odaklı olsa bile bu ülkelerdeki insanlar Monero’dan Bitcoin’e geçiş yapmazlar.”

Zcash ve Monero

Kripto para piyasasında gizlilik denildiği zaman çoğu kişinin aklına Monero ve Zcash gibi koinler geliyor. Spagni bu iki kripto para arasında bir karşılaştırma yaparak “gizlenmek için kalabalığın arasına karışabilmek gerektiğini” söylüyor.

Spagni’nin açıklamalarına göre Zcash kullanıcıları kendi işlemlerini gizli hale getirebiliyorlar ve Monero’da böyle bir özellik yok. Zcash’in gizlilik konusundaki bazı açılarda Monero’dan daha iyi olduğunu belirten Spagni, Monero ağının çok daha büyük olduğunu ve bunun gizlilik için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment