Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği Yeniden Karar Değiştirdi: MiCA Mevzuatının Oylaması Nisan 2023’e Ertelendi

Avrupa Birliği, kripto para piyasasına getirilecek yasal düzenlemelerle ilgili MiCA mevzuatının düzenlemesine ilişkin nihai oylamayı teknik nedenlerden dolayı nisan ayına erteledi.

Avrupa Birliği’nin kripto para sektörünün düzenlenmesine dair dönüm noktası olarak kabul edilen MiCA çeşitli teknik sorunlar nedeniyle 2023’ün Nisan ayına kadar oylamaya sunulmayacak. Geçtiğimiz aylarda meclis genel kurulundaki oylama da benzer bir sebepten dolayı ertelenmişti.

Bir parlamento sözcüsü yaptığı açıklamada, gecikme nedeninin büyük bir olasılıkla yaklaşık 400 sayfalık düzenleme metninin birliğin 24 resmi diline çevrilmesindeki sorunlardan kaynaklandığını söyledi. Oylama sürecinde yaşanan aksaklık, kuralların uygulanması ve Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi ve Avrupa Bankacılık Otoritesi gibi kurumların uygulama esasları taslağını hazırlamasını da geciktirdi. İlgili kurumların teknik standartları hazırlamak için uygulamanın resmi olarak onaylanmasından sonra 12 ila 18 ayları olacağı biliniyor.

Öte yandan alınan bilgilere göre MiCA ile birlikte TFR (Fon Transferi Yönetmeliği) oylaması da benzer sebeplerden olayı nisan ayına ertelendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!