Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomiste Göre Bitcoin Tekrardan 18.000 Doların Altını Görecek

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, Bitcoin’in (BTC) 18 bin doların altına düşmesini bekliyor.

Ünlü ekonomist Schiff 16 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yakın zamanda ABD ulusal borcunun yükseleceğini ve piyasadaki enflasyonist baskının artacağını öne sürdü. Ancak Schiff’in Bitcoin’in 18 bin doların altına düşeceğine dair yaptığı bir paylaşım sonucunda ABD ekonomisinde dengesizlik beklemesine rağmen Bitcoin’in fiyatı hakkındaki görüşlerini değiştirmediği görüldü.

Schiff paylaşımında şu ifadelere kullandı:

ABD Hazinesi ulusal borçta temerrüde düşmekten kaçınmanın tek yolunun borç tavanını yükseltmek olduğunu kabul etti. Bu sayede hükümet, yeni borç verenlerden alacağı borçla geçmiş alacaklarını ödeyebilecek. Bu durum ABD’nin dünyanın en büyük saadet zincirini kuruşunun resmi bir kabulüne işaret ediyor.

Öte yandan Schiff, ABD ekonomisinde bir bozulma beklemesine rağmen Bitcoin hakkındaki görüşlerini muhafaza etmeye devam etti. Kendisine, bu senaryoda Bitcoin hakkında ne düşündüğünü soran bir takipçisine, Bitcoin hakkındaki görüşlerinin aynı kaldığını ve 18 bin doların çok altına düşmesini beklediğini söyleyerek cevap verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!