Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Şirket Bernstein’a Göre Kriptoda “10 Yıllık Altın Çağ” Başlıyor: 16x Gelir Artışı!

Wall Street’in dev kurumu Bernstein, toplam kripto gelirinin önümüzdeki 10 yıl içerisinde 16 kat artacağına dair dikkat çeken bir rapor paylaştı.

Bernstein tarafından yapılan resmi bir araştırma raporunda, 2023’deki yaklaşık 25 milyar dolarlık toplam kripto gelirinin 16 kat artarak 2033 yılında yaklaşık 400 milyar dolara ulaşacağı öne sürüldü. 2023 yılının kripto para uygulamaları için on yıl sürecek bir inovasyon “altın çağının”  başlangıcı olacağını belirten rapor, kripto paranın büyük bir altyapı tezinden büyük bir uygulama tezine dönüşeceğini belirtti.

Bununla birlikte rapora göre 2033 yılında 400 milyar dolara ulaşması beklenen kripto gelirinin yarısını “merkeziyetsiz blokzinciri” altyapısına sahip ürünler oluşturacak. Ayrıca tüketici ve finans uygulamalarının geçen yıl %40 civarında olan on-chain gelirin 2033’e gelindiğinde yaklaşık %75‘ini oluşturması bekleniyor.

Raporda, NFT tabanlı oyun gelirinin ve merkeziyetsiz borsalardaki (DEX) borçlandırma ürünlerinin on-chain tüketici büyümesinin en büyük itici gücü olacağı belirtilirken off-chain gelirindeki itici güç olarak ise saklama ve piyasa yapıcılığı dahil olmak üzere kurumsal hizmetlerin büyümesi işaret edildi.

Kripto para piyasalarını uzun zamandır yakından takip eden dev kurum, geçtiğimiz günlerde Binance ve FTX üzerine bir kıyas araştırması yapmış ve geleceğe yönelik tahminlerde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!