Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliğindeki Yeni FinTech Eylem Planı ile Gözler Blok Zinciri Teknolojisine Çevrildi

Avrupa Birliği, blok zinciri teknolojisi gibi yeni teknolojileri teşvik etme konusundaki çalışmalarını arttırıyor.

Perşembe günü yayınlanan 2018 Fintech Eylem Planı’na göre, Avrupa Birliğinin yürütme kolu olan Avrupa Komisyonu, yılın ikinci çeyreğinde çalışmaları teşvik için Fintech Lab açmayı planlıyor.

Bu yeni girişim, Avrupa Birliği seviyesindeki ve ulusal kademelerdeki teknoloji sağlayıcılarından katılım alacak ve düzenleyici, denetleyici, bilgi artışını sağlamak adına blok zinciri de dahil olmak üzere yeni teknolojileri araştıracak.

Dijital Ekonomi ve Toplumu Delegesi Mariya Gabriel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Blok zinciri gibi teknolojiler, finansal hizmetler ve türevleri için bir oyun değişikliğine yol açabilir. Yeniliklerin hızlanmasını sağlamak için riskleri azaltarak tüketicileri de koruyan bir ortam yaratmalıyız.”

Raporda, akıllı sözleşmeler, koin teklifleri ve diğer yasal sorunları da içerecek olası gelişmelerle alakalı yeni alanlar belirleniyor.

Yeni plan, Avrupa Birliği tarafından hazırlanmış bir ortamda blok zinciri çalışmalarını teşvik edecek yeni bir hamleyi işaret ediyor.

Belgelere göre Avrupa Birliği, bu yıl Ocak ayından bu yana Ödeme Hizmetleri Yönetmeliği’nde birtakım değişikliklere gitti. Değişik ise, bölgedeki bankaların API gibi blok zinciri uygulamalarının entegrasyonu için gerekli yolların açılmasına ilişkindi.

Ayrıca Avrupa Birliği Komisyonu’nun Fintech Planı, geçen yıl blok zinciri teknolojilerinde ortak bir taban oluşturmak adına başlatılan Blok Zinciri Gözlemevi’nin de önemini vurgulayıcı nitelikte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment