Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Başkanı Giancarlo: Kripto Para Konusunda Yabancı Ülkelerle Birlik Olacağız

Dolandırıcılığa Karşı Mücadele

Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) başkanı J. Christopher Giancarlo, Çarşamba günü ABD’li düzenleyicilerin, denizaşırı meslektaşları ile kripto para dolandırıcılığıyla mücadele etmek için işbirliği yapacağını söyledi.

Giancarlo, ABD Temsil Meclisi komite toplantısında ajansının gelecek bütçesi hakkında konuşurken bu sorun üzerine Uluslararası Güvenlik Kuruluşu Organizasyonu ve Avrupa’daki diğer düzenleyicilerle konuştuğunu belirtti.

Bu işbirliği ile CFTC, Menkul Kıymetler Borsa Komisyonu(SEC) ve Hazine Dairesi gibi yerel ajanslarla çalışacak. Bu senenin başlarında da icra davalarıyla ilgilenen bir grubun işi hakkında detaylı bilgi vermişti.

Giancarlo’nun bu yorumları kayda değer, ajanslar tarafından atılan proaktif yaklaşımlar göz önünde bulundurulduğunda, ABD bölge yargıcının salı günü kripto paraların birer emtia olduğunu söylediğinde CFTC’nin 2015 yılında Bitcoin ve Ethereum için yaptığı emtia yorumlarını desteklemiş oldu.

Oturumda, temsilci Rosa DeLauro önemli bir konuya değindi. CFTC’nin kripto para meselelerine verdiği önemin diğer daha gelişmiş piyasaları güçsüzleştirdiğini söyledi. Giancarlo, özellikle genç ve yetişmekte olan yatırımcıların dikkat çekecek risklerle karşı karşıya kalabileceklerini söyleyerek yanıt verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment