Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meteoroloji Bürosu Çalışanlarının Madencilik Yaptıklarından Şüpheleniliyor

 

IT Görevlilerinden Şüpheleniliyor

Avustralya Federal Polisi (AFP), şu anda Meteoroloji Bürosunda çalışan iki elemandan, büronun bilgisayarlarını kripto para madenciliği için kullandıkları üzerine şüpheleniyor.

Geçen hafta AFP Meteoroloji Bürosu’na bir arama emriyle gitti ve şüpheli iki IT görevlisini sorguladı. Görevlilerden biri izinliydi. ABC daha hiçbir suçlamada bulunulmadığını ve AFP ve Meteoroloji Bürosu’nun süren bir araştırma üzerine hiçbir yorum yapmadığını belirtti.

Buradaki önemli nokta meteoroloji bürolarında kullanılan bilgisayarların çok yüksek işlem güçlerine sahip olması. Normal bir bilgisayar işlem kapasitesinden 100 kat daha fazla işlem gerçekleştirebilmektedirler. Bunun da madencilik için çok büyük bir getirisi bulunuyor.

RMIT Blockchain Girişim Merkezi’nden Chris Berg, ABC’ye şüpheli çalışanların büronun bilgisayar işlemcilerini kripto para madenciliği için kullanmış olabileceklerini veya büronun elektriğini kullanarak kendi elektrik faturalarını ödemekten kaçınıyor olabildiklerini söyledi.

“İhtimaller arasında Meteoroloji Bürosunun ekipmanlarını kullanıyor olmaları dahil. Meteoroloji Bürosu çok hızlı bilgisayarlara sahip. Başka bir olasılık ise, Meteoroloji Bürosuna faturalarını ödetmeye çalışıyor olmaları. Madencilik elektriği fazlasıyla harcayan bir işlem ve büyük ihtimalle bu parayı kendileri ödemek istememişlerdir.”

Geçen ay, yine benzer bir olayda, birkaç Rus nükleer mühendisi Rusya’nın en büyük süper bilgisayarını kripto para madenciliğinde kullanmaya çalıştıktan sonra tutuklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment