Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Viyana Teknoloji Üniversitesinden Çoklu-Blockchain Girişimi

Avusturyalı kripto para ticaret platformu olan Bitpanda ile Viyana Teknoloji Üniversitesi, farklı blockchainler arasında gerçek zamanlı arbitraj yapabilme imkanı sağlayan, “Pantos” adlı açık kaynaklı bir sistem geliştirmek için ortaklık kuracaklarını belirtti.

Viyana Teknoloji Üniversitesi ile birlikte Avusturya’daki Gelecek Kripto-ekonomileri Araştırma Enstitüsü (RIAT) araştırmacıları da projeye dahil olacaklar.

Bitpanda 7 Mart Çarşamba günü yayınlanan basın açıklamasında “Pantos” adlı araştırma projesinin Blockchain tokenlerinin günümüzdeki artan parçalanma sorununu çözmeyi ve çeşitli Blockchainler üzerindeki kayda değen transferlere izin vermeyi hedeflediğini söyledi. Yatırımcıların tek bir platformda kripto para birimi çiftleri arasındaki fiyat farklarından yararlanmaları sağlanacak.

Pantos sistemi, PAN olarak adlandırılan, 1500 BTC ile sınırlı (ortalama 14.8 milyon dolar) bir ICO yapılarak finanse edilecek. Bitpanda kurucuları yaptıkları açıklamayı vurgulayarak oluşturulacak ICO‘nun sadece yeni bir başlangıç için fon sağlama amaçlı değil, daha sonraları açık kaynak lisansları yoluyla serbestçe kullanılabilen teknolojinin gelişimini finanse edecek.

Pantos başlangıçta Ethereum platformunda başlatılacak. İlerleyen dönemde Bitcoin, Litecoin, Lisk, Komodo ve Waves için de destek sağlanacak.

Viyana Teknoloji Üniversitesi‘nin ilk Blockchain tabanlı projesi bu değil. Kasım 2017‘nin sonunda “Ethertrust” adlı bir projede Profesör Matteo Maffei‘nin liderliğindeki “Güvenlik ve Gizlilik” isimli araştırma grubu, Ethereum‘un akıllı sözleşmelerinin güvenliğini artıran çalışmalar yapmıştı.

Aynı zamanda Viyana Teknoloji Üniversitesi‘nin yanında Blockchain kullanımını araştıran çeşitli Alman üniversiteleri ve araştırma kurumları da bulunmaktadır.

Mart 2018‘de RWTH Aachen Üniversitesi Endüstriyel Yönetim Enstitüsü, Fraunhofer FIT ve Demofabrik Aachen KEX AG’nin önderliğinde Endüstriyel Uygulamalar için Blockchain konulu ortak bir çalışmaya başlayacak.

Bu projenin amacı, endüstride Blockchain teknolojisinin potansiyel uygulamalarını tespit etmek, bunları somut olarak değerlendirmek ve uygulanabilecekleri yolları bulmak olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment