Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Komisyonu Blockchain Şirketine 2 Milyon Euroluk Hibe Verdi

Blockchain şirketlerinden Billon, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen bir program aracılığıyla neredeyse 2 milyon euro değerinde hibe aldı.

Polonya-İngiltere işbirliğiyle kurulan ve fintech alanında çalışmalar yapan Billon, Avrupa Komisyonu’ndan oldukça yüklü miktarda bir hibe almayı başardı. Blockchain teknolojisini kullanarak yeni ürünler geliştirmeyi hedefleyen şirket, aldığı bu hibeyle birlikte ürün geliştirme sürecini çok daha hızlı bir şekilde ilerletmeyi bekliyor. The Block tarafından yapılan habere göre şirketin konu hakkındaki açıklaması şöyle oldu:

“Bu hibeyi almaya zaten bir süre önce hak kazanmıştık ama hibe sözleşmesini daha yeni imzalıyoruz. Parayı alacağımızdan daha yeni emin olduğumuz için duyuruyu da şimdi yaptık. Avrupa Birliği tarafından tavsiye edilen zamanlama da bu şekildeydi.”

Halihazırda B4TDM (Güvenilir Belge Yönetimi İçin Blockchain) adlı bir ürün üstünde çalışan şirket Blockchain teknolojisini kullanarak elektronik belge yönetimini çok daha verimli bir hale getirmeye çalışıyor. Şu ana dek yapılan açıklamalara göre şirketin başlıca hedefleri arasında elektronik belge saklamayı, imzalamayı ve paylaşmayı kolaylaştırmak bulunuyor.

Şirketin CEO’su Wojtek Kostrzewa, konu hakkında bazı açıklamalar yaparak günümüzdeki belge yönetim süreçlerinin çeşitli açılardan yetersiz olduğunu ve bu yetersizliğin özellikle yasal alanlarda açığa çıktığını belirtti. Billon Group tarafından yapılan araştırmalar, belge yönetimini Blockchain üzerinden yapan şirketlerin bu sayede yüzde 50 oranında tasarruf edebileceklerini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment