Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa MB Yetkilisi: Libra Küresel Mali Sistemin Sorunların Çözüm Olabilir

Sosyal medya devi Facebook’un kripto para projesi Libra, birçok merkez bankasını endişeye düşürse de, hala bunun yararlı olduğunu düşünenler de yok değil. Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden birisi, Libra’nın merkez bankalarını mevcut küresel ödeme sistemindeki problemleri görmeye yönelttiğini ve bunun aslında iyi bir şey olduğunu dile getirdi.

Benoit Coeure, 25 Eylül tarihinde Almanya Parlamentosu’nda yaptığı bir açıklamada, küresel ödeme sisteminin hala verimlilik konusunda sıkıntılar yaşadığını ve sınır ötesi bireysel ödemelerde sistemin geliştirilebileceğini vurguladı.

Avrupa Merkez Bankası kurul üyesi ve Ödemeler Komitesi Başkanı Coeure, küresel çapta 1,7 milyar yetişkinin temel ödeme hizmetine erişimi olmadığını e bunların 1,1 milyarının ise mobil telefonu olduğunu, buna rağmen hala temel sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.

Hizmetlere olan erişim azlığı doğal olarak ek finansal hizmetlere daha fazla limit koymakta ki bu da küresel çapta likidite sıkıntısı yaratmakta. Coeure, birçok blockchain tabanlı stabil kripto para projesinin bu problemlerden en az birisini çözmek için tasarlanmış olmasına rağmen Libra’nın bunların hepsini çözmek için üretildiğini vurguladı.

Libra şu an için regülatörlerle savaş içinde gibi gözükse de, David Marcus bunun 2020 yılında piyasaya çıkacağını vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment