Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Kripto Para Cüzdanı Daha Kullanıcı Paraları İle Kayıplara Karıştı!

Çoğunlukla Nijerya içerisindeki kullanıcılara hizmet eren SatoWallet, exit scam yapmış olabilir. Söz konusu kripto para cüzdan uygulaması Nisan ayından beri para çekim işlemlerinde sıkıntılar yaratmaya başlamıştı ve ilgili gecikmelerin teknik sebeplerden olduğunu öne sürdü.

Ortaya atılan iddialara göre cüzdan müşterilere ait 1 milyon dolarlık kripto para birimi ile exit scam’e imza attı. Satowallet CEO’su ise konu hakkında yaptığı açıklamada teknik sorunların özellikle veri merkezi sağlayıcısı OVH.com’dan kaynaklandığını dile getirdi ve firmayı suçladı. CEO, veri merkezinin hatası yüzünden müşteri fonlarının kaybolduğunu duyurdu.

2017 yılının Mayıs ayında kurulan Satowallet, Dubai merkezli bir üst firmaya bağlı olsa da, Nijerya içerisinde ofisi bulunuyor. Uygulama temel olarak çoklu cüzdan hizmeti sunmakta ve Bitcoin de dahil 60 kripto para birimini destekliyor.

Nisan ayından beri paralarını çekemeyen kullanıcıların uygulama hakkında Telegram üzerinde çeşitli sorular sorsalar da, görünüşe göre bunlar çoğunlukla geçiştirildi. Cüzdanın en popüler olduğu bölge ise Afrika olarak görülmekte.

Telegram üzerinde açılan gönderilerde kullanıcılar fonlarına erişemediklerini iddia ederken, cüzdan yetkilileri birkaç Telegram dolandırıcısının güncelleme sürecinden faydalanıp müşterilerin paralarını çaldığını öne sürdü.

Şu an için müşteriler hala paralarına kavuşabilmiş değil ve süreç devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment