Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan Dijital Para Çağrısı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, katıldığı bir etkinlikte dijital paralarla ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Lagarde konu hakkında yaptığı açıklamalarda bazı ülkelerin dijital paraları yakından takip ettiklerini ve Avrupa’nın da bu yarışa katılması gerektiğini vurguladı.

Avrupa’ya Çağrı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın dijital paralar hakkında yaptığı açıklamalar çoğu kişi tarafından olumlu bir şekilde yorumlandı.

Lagarde dijital para sektörünün hızla büyüdüğünü ve dijital paralara duyulan talebin çoğaldığını söyledi. Kendisinin açıklamalarına göre Avrupa’daki ülkeler de bu konuyu daha yakından takip etmeli, diğer ülkelerden geri kalmamalılar.

Bu noktada Lagarde’ın Bitcoin gibi kripto paralardan ziyade özellikle sabitkoinlerden (stablecoin) bahsettiğini belirtmek gerekiyor. İngiltere ve Kanada gibi ülkelerin sabitkoinleri zaten takip ettiklerini belirten Lagarde, Avrupa’daki diğer ülkeler için de şu çağrıda bulunuyor:

Eğer böyle bir akım varsa bizim de bu akımı yakalamamız gerekiyor. Çünkü belli ki ortada karşılamamız gereken bir talep var.

Lagarde ayrıca konu hakkında yaptığı açıklamalarda Avrupa Merkez Bankası’nın önümüzdeki yıl dijital para çalışmalarını hızlandıracağını, dijital paralarla ilgili özel bir ekibin kurulacağını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment