Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Bitcoin İşlemleri için Vergi Çağrısı Yaptı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesine göre, “Bitcoin’in” düzenlenmesi ve hatta vergilendirilmesi gerekiyor.

Avusturya Merkez Bankası Oesterreichische Nationalbank’ın başkanı Ewald Nowotny, Alman gazetesi Sueddeutsche Zeitung ile yaptığı bir röportajda, bir mali işleme katılan herkesi katma değer vergisi (KDV) kapsamında açık bir şekilde tanımlanması gerektiğini söyledi.

Daily Mail’e göre, bankacı kara para aklamada potansiyel kullanımlarla ilgili endişeleriyle ilgili söyledikleri:

“Para aklamayla mücadele etmek için 500 euroluk banknot yazdırmayı durdurmaya karar verdik. Her küçük tasarruf kulübünde katı kurallar atadık ve sonra insanların Bitcoin ile dünya çapında kaygısızca para aklamalarını seyretmeye başladık.”

Nowotny‘nin yorumları, Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Benoit Cœuré Caixin Global‘e Bitcoin’in çok yeni olduğu ve bir balon olduğunu söyledi. Avusturyalı akranı gibi Cœuré Bitcoin’i saran başlıca sorunlardan birinin vergi kaçakçılığı ve kara para aklamayla ilgili olduğunu vurguladı.

Cœuré, Bitcoin’in spekülasyonla desteklendiğini söylemeye devam etti ve “yatırımcıların farkında olması gereken büyük sermaye kayıpları riskinin bulunduğunu” hatırlattı.

Her iki bankacı da Bitcoin’in bir para birimi olmadığını beyan etti. Cœuré, yatırımcıların bunu bir ödeme aracı olarak kullanamayacağını da sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, dağınık kayıt teknolojisinin (DLT) genel olarak toptan ve perakende uygulamalar da gelecek vaat ettiğini belirtti ve Avrupa Merkez Bankası’nın Japonya Bankası’yla yaptığı yeni ortak girişimin bu teknolojinin diğer olası kullanım durumlarını araştırdığını belirtti.

Yetkili, dünya çapındaki merkez bankaları mevcut finansal sistemlerini güncellemek veya değiştirmek için dağınık kayıt teknolojisini nasıl kullanılacağı konusunda, teknoloji hala anlamlı bir uygulama için çok genç, dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment