Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Parlamentosu Üyesi: Bankalar Blockchain’in Önüne Geçemezler

Avrupa Parlamentosu’nda görev alan Eva Kaili, geçtiğimiz günlerde kripto paralar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Avrupa Birliği‘ne bağlı olan Avrupa Parlamentosu’nda görev alan Eva Kaili, Ripple’ın bundan birkaç gün önce Londra’da düzenlediği bir etkinliğe katıldı. Kaili katıldığı bu etkinlik sırasında kripto paralar ve merkez bankaları hakkında çeşitli yorumlar yaptı.

Konuşması sırasında başlıca Avrupa Birliği’nin kripto paraları ne şekilde değerlendirdiğine dair yorumlarda bulunan Kaili, ayrıca kripto paraların teorik özelliklerinden de bahsetti.

Avrupa Birliği’nde Yunanistan’ı temsil eden Kaili, katıldığı bu etkinlikte Yunanistan’daki ekonomik krizden de örnekler vererek kripto paraların günümüz finans sisteminde oynadıkları ve oynayabilecekleri rol hakkında konuştu.

Kaili ayrıca Blockchain teknolojisinin potansiyeli hakkında konuştu ve bu teknolojinin hemen hemen her türlü sektörde kullanılabileceğini belirtti:

“Blockchain teknolojisi yapısı gereği herhangi bir sınır tanımıyor.”

Blockchain teknolojisinin özellikle uluslararası ödemeler konusunda çeşitli avantajlar sağlayabileceğini düşünen Kaili, Avrupa genelindeki vatandaşların bu teknolojiden faydalanabileceklerine inanıyor. Öyle ki Kaili’ye göre Avrupa’nın önde gelen bankalar dahi Blockchain’in önünü kapatamazlar:

“Eğer bu teknoloji Avrupa vatandaşları için faydalı olacaksa Blockchain’i kullanmamızı engelleyebilecek hiçbir banka yok demektir.”

Kaili ayrıca bu teknolojinin ilerleyen zamanlarda çok daha geniş kitleler tarafından kullanılacağını ve bu teknolojiyi benimsemeyen şirketlerin ve kuruluşların “geri kalacaklarını” vurguladı.

Kaili katıldığı bu etkinlikte ayrıca Ripple’ın xRapid ürünü hakkında da konuştu ve bu yeni teknolojinin “geleceği temsil ettiğini” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment