Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Moskova Belediyesi Blockchain Tabanlı Bir Yenilik Merkezi Kurmak İstiyor

Moskova Belediyesi, bu yılın yaz döneminde kadar yerel Blockchain sektörünü kalkındıracak yeni bir girişimde bulunmak istiyor.

Yerel haber kaynaklarından TASS tarafından yapılan habere göre Rusya‘nın başkenti olan Moskova’daki yerel yönetim, şehir genelindeki Blockchain sektörünü kalkındırabilmek için yeni bir adım atmayı planlıyor.

Moskova Belediyesi en geç bu yılın yaz mevsimine kadar Blockchain tabanlı bir yenilik merkezi kurmayı hedefliyor. Yerel yöneticilerin amacı bu merkez sayesinde şehirdeki bilgi teknolojileri sektörünün gelişimine katkıda bulunmak.

Moskova’daki İşletme ve Yenilik Departmanı’nı yöneten Alexey Fursin, bu yenilik merkezi sayesinde yerel girişimcilerin çok daha kolay bir şekilde ortak bulabileceklerini, kendi ürünlerini çok daha etkin bir şekilde tanıtabileceklerini söylüyor.

Fursin tarafından yapılan açıklamalara göre bu yenilik merkezinde yer alan kişiler ve kuruluşlar ayrıca Moskova Belediyesi’nden belli ölçekte katkı payı alabilecekler.

Moskova Belediyesi’nin bir süredir üstünde çalıştığı bu yenilik merkezi, bölgedeki teknoloji ve işletme şirketlerini bir araya getirebilir. Yetkililer bu merkeze çeşitli üniversitelerde, bilgi teknolojileri şirketlerinden, araştırma ve eğitim örgütlerinden de destek gelmesini bekliyorlar.

Rusya’daki hükümet kuruluşlarının Blockchain teknolojisiyle ilgili çalışmaları son zamanlarda hız kazanmış durumda. Rusya Eğitim ve Bilim Bakanlığı geçtiğimiz ay doğal elmasları takip edebilmek için Blockchain tabanlı bir platformun tanıtımını yaptı.

Rusya’nın ayrıca Venezuela ve İran gibi ülkeler gibi kendi dijital parasını geliştirmeye çalıştığı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment