Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’su Jack Dorsey, Lightning Network Konusunda Umut Dolu Konuştu!

Twitter CEO’su Jack Dorsey, geçtiğimiz günlerde Bitcoin meşalesi olarak bilinen deneysel projeye katılmış ve Lightning Network protokolünün kullanım kolaylığını gözler önüne sermek adına zincirleme eyleme katılan isimlerden birisi olmuştu.

Twitter dışında Square isimli diğer şirketi ile de tanınan ve Square’ye bağlı CashApp uygulaması ile Bitcoin ödemelerini mümkün hale getiren Dorsey, 11 Şubat tarihinde katıldığı bir yayında Lightning Labs CEO’su Elizabeth Stark ile önemli açıklamalarda bulundu. Square’in Cash App uygulamasına Lightning entegrasyonu gelip gelmeyeceği sorusu ile karşılaşan Dorsey, oldukça şaşırtıcı ve içten bir cevapla dinleyicileri adeta ters köşeye yatırdı:

”Bitcoin’i olabildiğince hızlı, verimli ve işlemsel yapmayı isteriz ki buna bizim satıcı tabanımıza bakmak da dahil.”

Lightning Network’ün Cash App’e gelip gelmeyeceğini de yanıtlayan Dorsey, şunları ekledi:

”Bu bir ”gelir mi” sorusu değil, daha çok ”ne zaman sorusu” olmalı – İhtiyacımız olan hıza ve verimliliğe ulaştığımızdan nasıl emin olabiliriz?”

Dorsey daha önce yaptığı açıklamalarda kendisinin sıkı bir Bitcoin hayranı ve yatırımcısı olduğunu, Ethereum veya diğer hiçbir alt koine yatırım yapmadığını vurgulamıştı. Bitcoin’in internetin gerçek kripto para birimi olacağını belirten Dorsey, @bitcoin hesabından ve büyük ihtimalle Roger Ver tarafından eleştirilere hedef olsa da, Bitcoin’e verdiği destekten geri adım atmadı.

Bunun yanı sıra deneysel Bitcoin Meşalesi projesine Elon Musk da dahil edilmek istense de, ünlü isimden henüz bu konuda bir açıklama gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment