Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Parlamentosu’nda ICO’lar Tartışıldı: Avrupa’ya ‘ICO Standardı’ Gelebilir

Avrupa Parlamentosu’nun üyeleri Salı günü ICO’larla ilgili oluşturulmuş bir yasa tasarısını tartışmak için bir toplantı düzenlediler.

AB Parlamentosu’daki yetkililer ICO’ların özellikle para toplama sürecinde ne gibi faydalar sağlayabileceklerini konuşmak ve bu konuyla ilgili oluşturulmuş bir yasa tasarısını tartışmak için bir araya geldiler.

Avrupa Parlamentosu’nun üyelerinden olan Ashley Fox, ICO aracılığıyla token satışı yapan projelere 8 milyon euro gibi bir limit koyulmasını ve müşterini tanı (KYC), para aklama karşıtı sistem (AML) gibi standartların daha sıkı hale getirilmesini önermişti.

Fox’un önerdiği bu tasarı aslında Avrupa’daki ICO’ların durumunu ciddi ölçüde etkileyebilir çünkü bu tasarı doğrultusunda Avrupa genelinde bir ICO standardı oluşturulabilir. Fox, durumla ilgili yaptığı açıklamalarda şöyle söylemişti:

“Emin olun düzenleyiciler olarak ICO’ları hem daha mümkün hem de daha başarılı hale getirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz tam olarak bu.”

France Digitale’in genel müdürü olan Nicolas Brien, düzenlene toplantıda ICO’lara özel standartlar yaratmak için “bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini” söyledi ve kripto para piyasasındaki şirketlerin artık “yasallaşmak istediklerini” belirtti. Brien:

“Avrupa genelinde işleri hem netleştirecek hem de yasallaştıracak bir öneriye gayet açığım çünkü insanlar bu sayede standartların farkında olarak hareket edebilirler.”

AB Parlamentosu’nda gerçekleşen toplantıda vurgulanan bir diğer nokta ise ICO projelerinin çok daha yakından takip edilmelerinin gerektiğiydi.

Birleşik Krallık’taki finans otoritesi olan Finansal Davranış Kurumu’nun yetkililerinde Laura Royle, ICO’larla ilgili şu yorumu yaptı:

“Şirketlerin herhangi bir aracıya para ödemeden geniş bir yatırımcı kitlesinden yatırım toplayabilmelerini sağlayan bu sektörün devasa bir potansiyele sahip olduğunun farkındayız. Ancak ICO’lar dolandırıcılık, değişkenlik gibi çeşitli riskler de barındırıyorlar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment