Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BtcTurk CEO’su Son Dönemde Gündeme Gelen Kur Farkı İle İlgili Konuştu

BtcTurk danışmanı Onur Gözüpek ile şirketin CEO’su Özgür Güneri arasında gerçekleşen soru cevap seansında Güneri, borsa ile ilgili merak edilen ve kullanıcılardan gelen soruları yanıtladı. Özellikle son dönemde çok bir şekilde gündeme gelen kripto para fiyatlandırmaları ile ilgili konuya değinen Güneri, Tether fiyatı ile ilgili yapılan yorumlara cevap verdi ve BtcTurk’un Tether fiyatını tamamen kullanıcıların arasındaki alım satımlara yönelik belirlediğini ifade etti.

Yine BtcTurk’te Bitcoin/TL ve Bitcoin/USDT üzerinden çevrilmiş TL fiyatlarının nasıl hesaplandığını da belirten Güneri, şunları söyledi:

”BtcTurk’te 47300 TL’lik bir fiyat vardı. Dolar kuru ile baktığımızda da dolar fiyatı yaklaşık 7 bin 59 dolara denk geliyor. Yani Türkiyedeki kullanıcılar global piyasalara göre daha ucuza alıyor. Bu noktada da arbitrah fırsatı devreye girebilir. Yani, Türkiye’den ucuza %3-4 gibi bir oranda ucuzdan alıp, satıp global borsada arbitraj yapılabilir. Ancak bu noktada paranın geri dönmesi zor olduğundan Tether’e başvuruluyor. Bizde de, BTC fiyatında yaşanan o iskontoya binaen Tether kuru da o şekilde denge bulmuş oluyor. Aksi takdirde, çok ciddi arbitraj fırsatları ön plana çıkabilir. Aslında USDT/TL fiyatında yaşanan iskonto ile, BTC/TL iskontosu hemen hemen eşit. Bu da zaten durumu açık bir şekilde gösteriyor.”

BtcTurk CEO’su Özgür Güneri’nin Bitcoin, Tether ve dolar kuru bazında ve diğer konulara cevap verdiği soru cevap seansının tamamına ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment