Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Parlamentosunda Kripto Paralar Tartışıldı

Avrupa Parlamentosu üyesi Sorin Moisa kripto paraların kalıcı olduğunu vurguladı. Moisa konuyu cumartesi günü Brüksel’deki Avrupa Parlamentosunda ORCA Alliance ve EU40 tarafından düzenlenen diyalogda açtı. Moise şuanda gerekli olan şeyin net çizgileri olan bir politik çerçeve ve yasal düzenleme olduğunu belirtti:

“Politikanın vereceği cevap dolandırıcıları ortadan kaldırmaya ve bu süreci başlatmaya yarayacak olan anti-para aklama yönergesini revizyon etmeye yönelik olmalıdır. AB güvenlik bazlı çerçevelerine saygı duymaları için ICOları düzenlemek de düşünmeye değer bir alan. Parasal politikaya saygıyla, bu gelişmelere cevap vermek için ne gibi ayarlamaların yapılması gerektiğini anlamak güç.”

Politika Tanımları

Konuşma sırası Eva Kaili’ye geldiğinde Kaili, meslektaşına katıldığını söyledi ve kripto paraların merkezsizliği arttıracağını ve aracıları ortadan kaldıracağını iddia etti. Kaili bu konuda karar verecek kişilerin net tanımlar oluşturmadan önce geliştiricileri ve piyasanın biraz daha genelleşmesini beklemelerini önerdi.

Avrupa Komisyonundan Peteris Zilgalvis, Komisyon’un bu konuya yenilikçi bir bakış açısıyla yaklaştığını vurguladı. Zilgalvis Komisyon’un aynı zamanda blockchain teknolojisinin farklı sektörlerde kullanımını incelediğini de belirtti.

Zilgalvis:

“Blockchain Observatory, 2018 Ocak’ta kurulacak ve yenilikçilerle işbirliği yaparak kripto paraların farklı kullanım alanlarına bakıp kripto paraların yatırım yapmaya mı yoksa piyasada tek başına bırakılmaya mı değdiğine karar verecek.”

Litvanya Parlamentosu üyesi Tadas Langaitis kripto paralar hakkında kılavuzlar çıkarmanın son derece uygun olduğunu ve kripto para kullanımını AB’de yaygınlaştıracağını belirtti. Dünya’nın dört tarafını dolaşarak blockchain teknolojisini tanıtan Tadas, bu durumun insanların Bitcoin devrimine katılmasını kolaylaştıracağına inanıyor.

Toplantıda konuşulan diğer bir konu ise yetkililerle olan politik diyalogların milletler arası boyuta gelmesi ve yalnızca fiyat değişkenliklerine değil işlem hacimlerine de dikkat edilmesi gerektiğiydi.

Etkinliğin Odağı

ORCA Alliance CTO’su Dmitrij Radin etkinliğin temiz tanımlamalar gibisektördeki yasal boşluklara hitap etmek için gerçekleştiğini belirtti. Radin’in düşüncesine göre kripto paralarla ilgili belli başlı kurallar olmaması durumunda parçalanma tehlikesi ve diğer düzenlenmiş ödeme metotlarıyla kıyaslandığında çifte standartların oluşma ihtimali bulunuyor.

Dmitrij:

“Aynı zamanda sektör bu yeni ödeme araçlarının meşru araçlar olarak tanınmasını sağlamak için yasal çerçeveler olmasa bile bazı kılavuzlar olması gerektiğine inanıyor. Kripto para topluluğu bu konuda karar veren kişiler tarafından daha fazla rehberlik ve bu kişilerin (kripto paraları) yasal olarak gri bir alanda bırakmamasını, yapılması gerekenleri yapmasını bekliyor.”

Kripto para sektöründen gerçekleşen etkinliğe katılan bazı isimler şöyle:

Bitfinex yasal danışmanı Sarah Compani

Tether kurucusu ve CTO’su Craig Sellars

ETHLend yasal danışmanı Anastasija Plotnikova

Debitum Network kurucusu Martins Liberts

Business Hive Vilnius öncüsü Marius Parescius

ORCA Alliance kurucusu Natan Avidan

Augu kurucusu Jeremy Gardner

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment