Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İle Kiralık Katil Tutan Kişi Hapsedildi

İtalyan bir kadın Bitcoin kullanarak tuttuğu kiralık katile eski erkek arkadaşını öldürtmek istediği için Danimarka’da altı yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mart ayında gerçekleşen ödemede 4.1 adet Bitcoin kullanıldı. O zamanın fiyatına bakıldığında bu miktar yaklaşık 4 bin $’a denk geliyor. Mahkemede kanıt olarak kadının kiralık katilin dijital cüzdanına yaptığı aktarma gösterildi. Ancak cinayet gerçekleşmedi. Hedef olan eski erkek arkadaş da mahkeme salonundaydı ve kadınla konuştu.

Dijital para birimlerinin sözde “anonimliği” özellikle suçlular arasında dijital paraları oldukça popüler yaptı. AlphaBay ve SilkRoad gibi dark web siteleri de tam olarak bu yüzden işlemler için Bitcoin’i kullanıyordu. Bitcoin’i desteklemeyen kişiler Bitcoin’in aynı zamanda para aklama gibi suçlarda da kullanıldığını savunuyor.

Ancak aynı zamanda dijital para birimini destekleyen kişiler para aklama, teröristlere para aktarma ve diğer finansal suçların büyük çoğunluğunun resmi devlet paralarıyla gerçekleştiğini vurguluyor. EDCAB kurucusu Siân Jones, Avrupa Parlamentosu kuruluna şunu söyledi:

“Kripto paraların anonim olduğu algısı büyük oranda bir mit. Kripto paraların özellikle para aklamak için kullanıldığı yorumu abartıdan ibarettir ve kanıtlanmamıştır. Geçmiş işlemlerin takip edilebiliyor olması dijital paraları para aklamak için son derece niteliksiz kılıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment