Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Başkanı Coinbase Geleceği Hakkında Konuştu

CNBC ile röportaj yapan Coinbase başkanı Asiff Hirji kripto para borsasında gelecekte neler olacağına dair bazı ipuçları verdi. Hirji aynı zamanda yakın zamanda yaşananlar hakkında da bilgi sağladı.

Söylediği şeylerde fazla detaya kaçmayan Hirji, yine de bazı konular hakkında yorum yapmaktan kaçınmadı. Bu konular arasında ne gibi yatırımcıların yeni hesaplar açtığı, borsaya diğer kripto paraların nasıl ekleneceği ve şirketin kamuya açılıp açılmayacağı bulunuyor.

Hesaplarda Büyüme

Coinbase başkanı öncelikle ticaret hacminin geçen yıla göre 30 kat daha büyüdüğünü ve borsada şuanda günde on binlerce yeni hesabın eklendiğini söyledi. Bu hesapların ne tarz sahiplere olduğu sorulduğunda Hirji şu yanıtı verdi:

“Aracı kurumlarda hesabı olup kripto paralara yatırım yapmak istediğini düşündüğünüz tipteki insanlar. Varlık sınıfı olgunlaştıkça insanlar portföylerine diğer varlık sınıflarını ekler gibi ekliyorlar.”

Yeni Varlık Eklemeleri?

Röportajda borsanın geleceğinin nasıl olacağı ile alakalı iki adet soru vardı. Bunlardan ilki sitenin, özellikle Bitcoin Cash olmak üzere, diğer kripto paraları destekleyip desteklemeyeceği.

Hirji detay vermese de şirketlerin borsaya nasıl katılım başvurusunda bulunulacağına dair yol haritaları çıkarttıklarını belirtti. Hirji’nin cevabı şöyle:

“Herhangi bir varlığı listelemeden önce ne gibi kriterlere baktığımızı gösteren bir dijital varlık çerçevesi yayınladık. Biz varlığı listeye eklemeden önce bu sınavları geçmeniz gerekiyor. Şuanda bir çerçevemiz olduğunu ve pek çok kişinin yeni varlıklar için başvuruda bulunduğunu söylemek yeterli.”

Kamuya Açılmak

Bitcoin vadeli işlemleri ve piyasanın bu sözleşmelere nasıl tepki vereceği gibi konuların konuşulmasından sonra röportaj, Coinbase’in kamuya açılıp açılmayacağı noktasına geldi.

Başkan, şirketin başka bir borsa tarafından alınmayı ya da gelecekte kamuya satış gerçekleşmesi ihtimallerini tam olarak reddetmedi:

“Herhangi bir borsanın bizi alması pahalıya patlar. Nitekim bu durum yatırımcılarımızın faydasına olur. Coinbase için en belirgin yol belli bir noktada kamuya açılmak. Ancak o noktaya kadar yapmamız gereken çok şey var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment