Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupalıların Büyük Bir Çoğunluğu Kripto Paralardan Umutlu!

24 Nisan tarihinde FStech tarafından yayınlanan bir habere göre, bitFlyer kripto para borsasının yaptığı araştırmanın sonuçları Avrupalıların %63’ünün kripto para birimlerinin 10 yıl sonra da var olmaya devam edeceğine inandığını gözler önüne serdi.

Tokyo merkezli kripto para borsası bitFlyer, 2018 yılının ortalarında Avrupa Birliği tarafından Avrupa içerisinde kripto para hizmeti verebilmek için gerekli lisansı almış ve o tarihten bu yana Avrupa pazarında da çeşitli araştırmalar ve çalışmalar yapmaya başlamıştı. Platform yakın zamanda 10.000 Avrupa sakinine kripto para birimleri hakkında neler düşündüğünü sordu ve cevaplar oldukça şaşırtıcı geldi.

Borsa toplamda İngiltere, Belçika, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Norveç, Polonya ve İspanya olmak üzere 10 ülkede anket çalışması yaptı. Avrupalıların büyük bir çoğunluğu kripto para birimleri hakkındaki genel soruya, bunların 10 yıl sonra da var olacağına inandıklarını belirterek cevap verdi. Ülkelere ayrılacak olursa ortalama olarak %50, kripto paraların ”bir şekilde” hayatta kalmayı sürdüreceğini ifade etti. Bunların arasında kripto paralara en çok inanan ülke ise Norveç gibi gözükmekte.

Yüzde 73 oranında kripto paraların gelecekte de var olacağını düşünen Norveç vatandaşlarını %68 ile İtalyalılar, %67 ile Hollanda ve Polonya vatandaşları, %66 ile İspanyollar, %63 ile Danimarkalılar, %59 ile Belçika, %57 ile İngiltere, %55 ile ise Fransa takip etmekte.

Bütün bunlara rağmen daha az sayıda Avrupalı lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) bundan 10 yıl sonra hayatımızda olacağına inandığını belirtti. Özellikle Fransızlar Bitcoin’in 10 yıl sonra da olup olmayacağı sorusuna %60 oranında olumsuz yanıt verdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment