Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise: CME’nin Bitcoin Vadelilerinin Hacmi, Diğer Borsaları Geride Bıraktı!

Şikago tabanlı türev ürünleri borsası olan CME Group, geçtiğimiz 2017 yılında Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini de destekleyerek kripto para dünyasının en büyük kurumlarından birisi haline gelmişti. CME Group’un yanı sıra CBOE gibi endüstrinin en büyüklerinden birisinin yanı sıra, Binance, Bitfinex, Coinbase, Kraken, Bitstamp, bitFlyer, Gemini, itBit, Poloniex ve Bittrex kripto para borsaları da Bitcoin vadelileri alım satımı yapmakta.

Ancak Bitwise’nin yayınladığı verilere göre birçok kurumun Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi hacmi sahte. 24 Nisan tarihindeki verilere göre Binance son 24 saatte 294 milyon dolar değerinde, Bitfinex 140 milyon dolar değerinde, Coinbase 117 milyon dolar değerinde, Kraken 87 milyon dolar, Bitstamp 71 milyon dolar, bitFlyer 31 milyon dolar, Gemini 19 milyon dolar, itBit 16 milyon dolar, Poloniex 9 milyon dolar, Bittrex ise 7 milyon dolarlık BTC vadelisi hacmine sahip.

CME Group 366 milyon dolar ile son 24 saatte bütün rakiplerini geride bırakırken, CBOE’nin 10 milyon dolarlık ticari hacmi ise oldukça kötü bir tablo çizmekte. Buna ek olarak CME Group geçtiğimiz Şubat ayı ile Mart ayı arasındaki zaman diliminde Bitcoin vadelilerinde %29 civarında bir düşüş yaşamış ve 70.5 milyon dolarlık günlük hacme kadar inilmişti. Ancak Nisan ayının başlarında Bitcoin fiyatının çıkmasıyla CME’nin Bitcoin vadelileri hacmi de arttı ve geçtiğimiz günlerde 22.500 Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

22.500 BTC vadeli işlem sözleşmesi rekorun kırıldığı birim fiyata göre 550 milyon dolar değere sahipti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment