Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İşlemlerinde 2017 Aralık Ayı İzleri!

Bitcoin‘in 2 Nisan tarihi ile başlayan ancak her geçen gün katlanarak artan iyimser gidişatı, sıradaki boğa koşusunun sinyallerini veriyor olabilir. Bitcoin’in birim fiyatının 5.000 dolar üzerine çıkması, piyasaya küs olan birçok kripto para yatırımcısının da geri dönmesine ve işlem sayılarının rekor seviyeye ulaşmasına yol açtı.

Longhash tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, Bitcoin işlemlerinin sayısında inanılmaz bir artış yaşanmakta. Bitcoin için kritik birçok grafik ve indikatör olsa da, işlem sayısının artması kesinlikle bunların arasında azımsanamayacak kadar büyük bir öneme sahip. İşlem sayısının artması hem piyasaya olan ilginin arttığını, hem de insanların daha fazla yatırım yapmaya başladığını göstermekte.

Nisan ayının başından beri Bitcoin 400.000 adet işlemlik tavan seviyeyi birkaç defa aştı. Blockchain.com’un grafiğine göre 2 Nisan ve 11 Nisan tarihlerinde inanılmaz ve rekor seviyede işlem görüldü. Onaylanan işlem sayısının bu seviyenin üstünde olduğu en son tarih, 2018 yılının Ocak ayında Bitcoin fiyatının 15.000 dolar olduğu zamandı.

Longhash araştırmacıları Bitcoin’in fiyatı ve onaylanan işlem sayıları arasında direkt bir bağlantı olduğunu belirtseler de, bunun her zaman %100 yükseliş getireceğinden emin olmadıklarını da ilettiler. Yine de aşağıdaki grafiğe bakıldığında, dolar bazında BTC fiyatının, onaylanan işlem sayıları ile çoğunlukla eş değerde gittiği ve son günlerde de onaylanan işlemlerin fiyatı yükseltmeye başladığı görülebilmekte.

 

Bitcoin 23 Nisan tarihinde 5.600 doları aşsa da daha sonra yaşanan düşüş ve basın saatine göre hafif bir düzeltme ile 5.600 doları yeniden test etmeye başladı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment