Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Çifte Bitcoin Vergisini Resmi Olarak Sonlandırıyor

Avustralyalılar Ekstra Bir Vergiden Kurtuluyor.

Gelecek seneden itibaren Avustralyalılar artık kripto para alımlarında ürün ve hizmet vergisi(GST) ödemek zorunda kalmayacaklar.

Ülke parlamentosunda yeni yasanın kabul edilmesinin ardından, kripto paraların ”çifte vergilendirilmesi” -ilk önce Bitcoin‘in, daha sonra vergiye tabi ögelerin satın alınması- ile ilgili uzun soluklu tartışmalar nihayet sona doğru yaklaşıyor.

Durum, 2014 yılında yasallaştırılan ve kripto paraları GST amaçlı değiştirilmiş mallar olarak gören önceki kanundan dolayı ortaya çıktı – bu kanun, teknoloji yandaşlarından hızla eleştiriler alan ve geçtiğimiz yıl, hükümet yetkilileri tarafından konunun değiştirilmesiyle alakalı taahhütler gören bir kanundu.

Avustralya Senatosu İktisadi Referans Komitesi, bu Ağustos ayında konunun gözden geçirilmesini önerdi ve Maliye Bakanlığı, Mayıs ayı bütçesiyle ilgili konunun ilk olarak çözülmesi için yeni bir yasa düzenledi.

The Australian, 1 Temmuz 2018 tarihinden itibaren, yeni beyannamenin kabul edilmesiyle birlikte, artık Bitcoin ve diğer kripto paraların ”yabancı para birimleri” olarak aynı GST yaklaşımını göreceğini bildirdi.

Bu hamle, Blockchain tabanlı varlıklara uygulanan vergi muamelesi ve düzenleyicilerin alabileceği (yada alması gereken) kararlarla ilgili görüşmelerin ortasında gerçekleşecek.

Bu yazın sonlarında, savunma grupları 2014 hükmündeki mülkiyet kanunuyla alakalı olarak ABD vergi yasasını hedef almıştı ancak münferit devletler konuyla ilgili daha yenilikçi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment