Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya: Dijital Paraya Henüz Gerek Yok

Avustralya Merkez Bankası (RBA), dijital paralarla ilgili yaptığı araştırmaların ardından özel bir rapor hazırlayarak bunu Avustralya Senatosu ile paylaştı.

RBA tarafından yapılan açıklamalara göre Avustralya’nın en azından şu an için kendi dijital parasını çıkarmasına gerek yok.

Şimdilik Gerek Yok

Günümüzde Çin gibi bazı ülkeler kendi dijital paralarını geliştirmeye başladılar. Avustralya’daki yetkililer de dijital para dünyasındaki gelişmelerden geri kalmamak için bu konuyla ilgili araştırma yapmaya başlamışlardı.

Avustralya Merkez Bankası kısa süre önce bu araştırmaların sonuçlarını bir rapora döktü ve bunu Senato ile paylaştı. RBA tarafından yapılan araştırmalara göre ülkede henüz dijital para için büyük bir talep yok.

Avustralya Merkez Bankası, ülkedeki bankacılık sisteminin şu an için sorunsuz bir şekilde işlediğini ve bu sistemi değiştirmeye gerek olmadığını düşünüyor. Bankacılık sisteminin istikrarlı gidişatına vurgu yapan yetkililer, şimdilik “dijital bir Avustralya Doları’na” gerek olmadığı görüşündeler:

İnsanlar zaten paralarını bankalara yatırıp buradan faiz alabiliyor, 250 bin dolara kadar olan hesaplarına devlet güvencesi alabiliyor ve bu sayede paralarını dijital olarak kullanabiliyorlar. Dolayısıyla ülke genelindeki hanelerin böyle bir dijital paraya ihtiyaçları yok denilebilir.

Avustralya Merkez Bankası şu an için dijital bir Avustralya Doları’nın gereksiz olduğunu düşünse de bunun nihai bir karar olmadığını belirtmek gerekiyor. Ülkedeki yetkililer dijital paraları araştırmaya, bunların avantajlarını ve dezavantajlarını tartmaya devam edecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment