Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Düzenleyicileri Kripto Para Borsası Lisansının Güveni Arttıracağını Söylüyor

Avustralya yeni düzenlemelerin 3 Nisan’da yürürlüğe girmesinden bu yana üç kripto para borsasına lisans verdi ancak diğer borsalar 14 Mayıs’a kadar uyum sağlamaya başlamalı.

11 Nisan tarihli bir basın açıklamasında Avustralya İşlem Raporları ve Analiz Merkezi (AUSTRAC), “dijital(kripto) para birimi borsaları” (DCEs) olarak adlandırdığı borsaların, yeni onaylı kayıt sürecine başlamak için gelecek aya kadar olan geçiş dönemine sahip olduklarını belirtti.

AUSTRAC CEO’su Nicole Rose, bu reformun iş faaliyetlerini kara para aklama ve terörizmin finanse edilmesi konularında korumaya yardımcı olacağını kabul ederken, “yönetmelik aynı zamanda sektördeki kamu ve tüketici güvenini güçlendirmeye yardımcı olacak” yorumunda bulundu.

Birkaç yıl boyunca kafa karıştırıcı ve zaman zaman bağdaşmayan düzenleyici manzaralarla mücadele ettikten sonra, Avustralya’da iş yapmak isteyen borsalar artık Japonya ve Güney Kore’nin benimsediği resmi programlardan yararlanabilir.

Kripto para birimi endüstrisi geleneksel olarak bu tür hamleleri memnuniyetle karşıladı; analistler işletmecilerin daha iyi bir izlenim yarattığını ve kripto varlıkların güven sağlamasını ve benimsenmesini kolaylaştıracağını söylediler.

Nisan 2017’den bu yana bir lisans programının faaliyet geçtiği Japonya’da Ocak ayında Coincheck‘in uğradığı 530 milyon dolarlık saldırının önemli bir engeli olsa bile, online aracı Monex Group geçen hafta 33.5 milyon dolarlık bir satın alma işlemini onayladı.

Rose, AUSTRAC için şu şekilde ekliyor, yönetmelik aynı zamanda artan veri paylaşımı fırsatları anlamına geliyor:

“AUSTRAC endüstri ve devlet ortaklarıyla birlikte bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kullanımıyla ilgili finansal istihbarat ve bilginin paylaşılmasını kolaylaştırma fırsatlarını arttırdı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment