Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Hükumeti Blockchain Araştırmalarına 500.000 Dolar’ın Üzerinde Bütçe Ayırdı

Avustralya hükumeti kendi Dijital Dönüşüm Bürosu’na hükumet hizmetleri için kullanılabilecek blockchain uygulamalarını araştırması için 521.000 Amerikan Doları değerinde (700.000 Avustralya Doları) bütçe tahsis etti.

Yetkililer, Ajans kaynaklarının mevcut 2018 – 2019 bütçesinin bir parçası olarak, önümüzdeki dört yıl boyunca kullanılacak olan bu  fonları kenara ayırdılar. 2015 yılında kurulan Büro, devlet birimlerinin ”dijital değişimlere ayak uydurmasını” sağlayıp bunun yanı sıra devletin bilgi ve iletişim teknolojileri stratejilerini de yönetiyor.

Bütçe’de yer alan açıklamalar şu şekilde:

”Hükumet 2018-19  yılı içerisinde Dijital Dönüşüm Bürosuna blockchain teknolojilerini araştırması ve Hükumet servisleri için en uygun olanları önermesi için 0.7 milyon dolar aktaracak.”

Bu Avustralya hükumetinin blockchain araştırması için kaynaklarını feda ettiği tek örnek değil. 2017 yılında devletin en büyük araştırma kurumu bu teknoloji hakkında muhtemel risklerin ve olası kullanım alanlarının yer aldığı bir rapor sunmuştu.

Hükumet bunun ardından kendi Dijital Ekonomi girişimi için bir konsültasyon raporu yayınlamıştı.

Buna benzer olan başka bir girişim daha 2017 yılında vuku buldu. Hükumet bir blockchain temelli akıllı kamu hizmetleri pilot projesini hayata geçirmek için 8 milyon Avustralya Doları (5.9 milyon ABD Doları değerinde) sağlama planları olduğunu duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment