Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tyler Winklevoss’dan Bill Gates’e: Sözünün Eriysen Bitcoin Hakkında Dediğini Yap

Microsoft kurucusu Bill Gates, yakın zamanda kripto paralar hakkında konuşmuş ve elinde olsa Bitcoin’i “açığa satacağını” söylemişti. Bitcoin’in ilk milyarderleri olan Winklevoss ikizlerden Tyler Winklevoss, Bill Gates’i sözünü tutmaya ve parasını Bitcoin’in düşeceği yönünde yatırmaya davet etti.

Büyük isimlerden gelen eleştiriler Bitcoin için sıra dışı bir olay değil. Jamie Dimon ve Warren Buffet’ten sonra bu isimlere CNBC’nin Squawk Box programında yaptığı yorumları ile Bill Gates de katıldı.

Bill Gates katıldığı programda şu yorumu yapmıştı:

”Bitcoin bir varlık türü olarak herhangi bir şey üretmiyor ve dolayısıyla fiyatın yükselmesini bekleyemezsiniz. Bu baya baya ‘daha büyük aptal teorisi’ tarzında bir yatırım. Kolaylıkla yapılabiliyor olsaydı Bitcoin’i açığa satardım”.

Gemini borsasının kurucusu olan Tyler Winklevoss, Bill Gates’i Bitcoin’i açığa satma konusundaki sözünü tutmaya davet edip Gates’e ”lafı bırak icraata bak” dedikten sonra Bill Gates bu sözünü tutmak zorunda kalabilir gibi görünüyor.

CBOE Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri çıkartmaya geçen yılın Aralık ayında, Bitcoin fiyatlarının 20.000 dolar seviyelerinde olduğu zamanda başlamıştı. Tyler Winklevoss da CBOE’nin sunduğu bu işlemleri örnek göstererek Bitcoin’in kolayca açığa satılabileceğini söyledi.

Tyler Winklevoss:

Sevgili @BillGates, Bitcoin’i açığa satmanın kolay bir yolu var. #XBT, @CBOE Bitcoin (USD) vadeli işlem sözleşmesini açığa satarak lafı bırakıp icraat yapabilirsiniz!”

CBOE ve CME Group Bitcoin üzerinden vadeli işlem yapma imkanı sunacaklarını duyurduklarında pek çok kişi Bitcoin fiyatında artış yaşanacağını düşünmeye ve uzun pozisyon almaya başlamıştı. O dönemlerde zaten artış halinde olan Bitcoin fiyatı bu kişilerin de desteğiyle iyice artmıştı. Ama CBOE ve CME Group tarafından duyurusu yapılan vadeli işlemler gerçekten piyasaya sunuldukları zaman insanlar Bitcoin’i kolaylıkla açığa satabilmeye de başladılar ve bu durum Bitcoin fiyatında düşüşler görülmesine yol açtı.

Bununla beraber Bitcoin hala bir çok desteğe sahip ve özellikle, kripto parayı altınla kıyaslayan Winklevoss ikizleri, bunun yükseleceği inancında.

Dün yaptığımız bir haberde Berkshire Hathaway Genel Başkan Yardımcısı Charlie Munger de Bitcoini çok sert bir şekilde eleştirip bunun ”yeni hasat edilmiş bebek beyni” ticareti yapmaya benzediğini belirtmişti.

Charlie Munger yaptığı açıklamada şunları belirtti:

”Bebek beyni ticareti yaparak çok ciddi paralar kazanabileceğinizi söylesem ciddi ciddi bunu yapar mıydınız? Bunun etik olduğunu düşünür müydünüz?  İşte bence Bitcoin de tam olarak böyle bir şey. ”

”Bütün bunları çok hastalıklı ve terbiyesizce görüyorum. Bence bunu zorlayan insanlar çok rezil. Her insanın kendisine ben bunu yapmayacağım dediği bir şeyler olmalı ve bence bu bunlardan bir tanesi.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment