Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası, Yeni Bir Ödeme Sistemini Duyurdu

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası (ASX), dağıtık defter teknolojisi temelli bir sistem için çalışmalarına hız verdi.

Sistemin nasıl işleyeceği ve diğer detayların yer aldığı 87 sayfalık bir metin okuyucular ile paylaşılırken, ödeme sisteminin ne zaman değişeceği ile ilgili süreç hakkında da detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

Sistemin fonksiyonları, destekleyip desteklemediği özelliklerin ve diğer karakteristik özelliklerin paylaşıldığı metinde ASX yetkilileri 2020’nin sonu ila 2021’in başına denk gelen bir tarihte, sisteme geçmeyi planlıyor.

Ancak 87 sayfalık bilgilendirme metninde belirtildiği üzere, şirket bu süre zarfı boyunca her türlü geri bildirimi de memnuniyetle karşılayacak. Yapılan resmi açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

”Kullanıcı geri bildirimleri de büyük bir titizlikle değerlendirilecek ve duruma göre firmamız, Temmuz 2018’de bir güncelleme daha yayınlayacak.”

Dağıtık defter teknolojisi ile ilgili ciddi çalışmalar yaptığı bilinen kurum; daha önce de JP Morgan yöneticisi Blythe Masters’ın sahibi olduğu Digital Asset isimli Blockchain firması ile de bir çalışma yapmış ve dağtıık defter teknolojisini kullanan ilk büyük menkul kıymetler borsası olarak tarihe geçmişti.

Konuyla ilgili ciddi manada derin araştırmalar yapan kurumla ilgili bu yılın başında New York’ta düzenlenen Synchronize konferansına katılan CLS Group CEO’su David Puth, ASX’in bu hamlelerinin sektörde bir referans olacağına ve şirketin çalışmaların gelecekte diğer borsalar için önemli bir örnek teşkil edeceğine inandığını belirtmişti.

ASX başkan vekili Peter Hiom da Puth ile aynı etkinlikte konuşarak, dağıtık defter teknolojisi tabanlı bir ödeme sisteminin, sektöre büyük katkı vereceğine inandığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment