Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Merkez Bankası Dijital Para İçin Start Verdi

Avustralya Merkez Bankası bugün sabaha karşı kendi dijital para projesi için çalışmalara start verdiğini duyurdu. Merkez Bankası, dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) tabanlı bir dijital merkez bankası parasının kullanım alanlarını analiz edecek.

Avustralya Merkez Bankası dijital para çalışmaları ile ilgili resmi bir duyuru yayınayıp prototip çalışmalarına başladığını açıkladı. Dijital para için bir proof-of-concept hazırlamaya başlayan Avustralya bu süreç içerisinde Commonwealth Bank, National Australia Bank gibi bankaların yanı sıra ConsenSys adlı blockchain firmasından destek alacak.

Kullanım alanlarını inceleyecek

Reuters haberine göre Avustralya Merkez Bankası’nın başlıca amacı kendi dijital parasını çıkarması halinde bu paranın hangi alanlarda kullanılabileceğini öğrenmek olacak. Avustralya bu dijital paranın nasıl fonlanacağını ve ödemelerde ne gibi bir verimlilik sunacağını inceleyecek. Çalışmaların Ethereum tabanlı bir DLT üzerinden yürütüleceği aktarıldı.

Yıl sonuna doğru tamamlanacak

Avustralya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Michele Bullock, bankanın dijital para çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamalarda bunun Avustralya’nın “ödeme sistemini” doğrudan etkileyecek bir proje olduğunun mesajını verdi. Bullock yapılacak incelemelerin sonucunda dijital paranın verimliliğinin, barındırdığı risklerin, finansal işlemlere getirebileceği yeniliklerin belirleneceğini açıkladı.

CoinDesk haberine göre Avustralya söz konusu proof-of-concept’i bu yılın sonuna kadar tamamlamış olacak. Avustralya Merkez Bankası yapacağı incelemeler sonucunda elde edeceği bulgulara dair bir rapor hazırlayıp bunu da önümüzdeki yılın ilk yarısında yayınlamayı planlıyor. Bu sırada Avrupa Merkez Bankası’nın da dijital euro ile ilgili önümüzdeki yıl bir rapor yayınlayacağı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!