Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altcoin Yatırımı Ekim Ayında Ne Kadar Kazandırdı?

Kripto para yatırımcıları piyasanın ekim ayında çizdiği yukarı yönlü grafik sayesinde kayda değer miktarlarda kazanç elde ettiler. Bitcoin, Ethereum gibi kripto para birimlerine yatırım yapan BTC ve altcoin yatırımcıların paraları ay genelinde neredeyse yüzde 30’a varan oranlarda değerlendi.

Bitcoin (BTC) fiyatı eylül ayını büyük ölçüde 10 bin dolar ile 11 bin dolar aralığında geçirdi. Ekim ayının başında da bu çizginin dışına çıkmayan BTC, yılın onuncu ayına 10 bin 750 dolar gibi bir fiyatla giriş yaptı. Fakat Bitcoin; hisse ve emtia piyasalarının durgun geçirdiği ekim ayını oldukça iyi geçirdi ve ayı 13 bin 800 doların üstünde kapadı. BTC böylece tarihindeki en iyi ikinci aylık kapanışı yapmış oldu.

Bitcoin fiyatındaki bu keskin yükselişe çoğu altcoin eşlik edemedi. Birkaç ay öncesine kadar yüzde 55 düzeyine düşen Bitcoin dominansı, ekim ayında yaşanan gelişmelerin ardından yüzde 62’ye kadar çıktı. Kripto para piyasasının toplam değeri 400 milyar dolara çıkmışken bunun 250 milyar dolarlık kısmı Bitcoin’den geldi. Fakat bu, altcoin yatırımcılarının hiç kazanç elde etmediği anlamına gelmiyor.

İşte ekim ayına genel bir bakış

Kripto para analiz firması ICO Analytics, bugün piyasanın ekim ayı genelindeki genel durumu ile ilgili bir tablo paylaştı. Firma bu tablosunda önde gelen kripto para birimlerini aylık fiyat değişimlerine göre sıraladı.

ICO Analytics tarafından derlenen verilere göre BTC fiyatı ay genelinde yüzde 28 oranında artarak büyük kripto para birimleri arasında en çok değerlenen coin oldu. Ona yüzde 20 ile Litecoin, yüzde 15 ile Bitcoin Cash, yüzde 14 ile Chainlink, yüzde 7 ile Ethereum eşlik etti. Buna karşılık XRP, BNB, DOT, BSV ve ADA fiyatlarındaki değişlik eksi yönde oldu.

ico-analytics-kripto-para-bitcoin-altcoin

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!