Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Merkez Bankası ‘Meme Coinler’ Hakkında Uyarıda Bulundu

Avustralya Merkez Bankası (RBI), bu yılın başına kıyasla değerini birkaç katına çıkarmış meme coin piyasasının spekülatif olduğunu belirterek uyarıda bulundu.

Avustralya Merkez Bankası, banka yöneticilerinin bu ayın başında düzenlediği para politikası toplantısının tutanaklarını 16 Kasım’da yayımladı.

Toplantı sırasında, kripto paralara ilişkin “hatırı sayılır risklerin” üstünde duruldu ve bilhassa meme coinlerde olmak üzere piyasa genelinde yaşanan büyümenin, “kayda değer düzeyde spekülatif” olduğu belirtildi.

Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) gibi kripto paraların ön plana çıktığı meme coin piyasası, CoinGecko verilerine göre günümüz itibarıyla 68 milyar dolarlık bir değerlemeye sahip.

Avustralya Merkez Bankası, global çaptaki düzenleyici kurumların uyarılarını yankılayarak, kripto para yatırımcılarının “büyük maddi kayıplar yaşayabileceğini” vurguladı.

Genelde geleneksel bir finansal varlığa, bire bir olacak şekilde dayanan stablecoinler hakkında da görüşen merkez bankası yöneticileri, stablecoin kullanımının toplum düzeyinde yaygınlaşması halinde bunların hem kullanıcıları hem de finansal istikrarı koruyacak düzenlemelere tabi tutulması gerektiği konusunda anlaştı.


 

Görsel: Avustralya Merkez Bankasının ana binası, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!