Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’daki Banka Blockchain ile Sınır Ötesi İşlem Yaptı

Avustralya‘daki Commonwealth Bank, Blockchain’den faydalanarak bir sınır ötesi işlem gerçekleştirmeyi denedi ve işlemi başarıyla tamamladı.

Avustralya’nın en büyük bankalarından olan Commonwealth Bank, bugün bir duyuru yayınladı ve yaklaşık 17 ton bademin Avustralya’dan Almanya’ya gönderildiğini, bu işlemin takibinin de banka tarafından özel olarak geliştirilmiş bir Blockchain platformunda takip edildiğini açıkladı.

Blockchain sistemindeki düğümler işlem takip sürecinde önemli rol oynayan tarafları temsil ediyordu. Bu düğümler arasında tarım üreticisi olan Olam Orchards, liman operatörü Patrick Terminals gibi taraflar bulunuyordu.

Bankanın yaptığı açıklamaya göre işlem sırasında kullanılan Blockchain sisteminde belgelere, finansal işlemlere ve konteynere ait veriler depolanabiliyor. Ayrıca işleme dahil olan taraflar işlemle ilgili bilgileri gerçek zamanlı olarak takip edebiliyorlar. Tarafların işlem sırasında takip edebildikleri veriler arasında konteynerlerin sıcaklığı ve nem durumu da var. Bankanın işlemle ilgili yayınladığı açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

“Bu düzeyde veri aktarımı yapılması, işleme dahil olan tarafların aktarılan ürünlerin konumu ve durumu ile ilgili çok daha şeffaf ve verimli bilgiler elde etmesini sağladı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment