Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Roger Ver’den Lightning Network Yorumu: ‘Çalışmıyor’

Bitcoin Cash’in en büyük destekçilerinden olan Roger Ver bundan birkaç gün önce bir video yayınladı ve Lightning Network hakkında, Bitcoin Cash’in kullanım alanları hakkında konuştu.

Ver, yayınladığı videoda Bitcoin destekçilerinden olan Andreas Antonopoulos’un bir podcast sırasında Lightning Network hakkında yaptığı yorumlara atıfta bulundu. Antonopoulos ‘Let’s Talk Bitcoin’ adlı yayını sırasında şöyle bir yorum yapmıştı:

“Lightning Network üzerinde aktarım yapmanın çözülmemiş bir problem olduğunu düşünenler var ve bu düşünce çok doğru. Lightning Network’te hala çok ciddi geliştirmeler yapılıyor ve gelişme aşamasının hala ilk adımları atılıyor. Lightning Network şu an bir üretim-öncesi yazılımı ve her ne kadar LN’yi ana ağ üstünde kullanabiliyor olsanız da henüz üretim amacıyla kullanıma pek uygun değil.”

Roger Ver, kendisinin de yıllardır Antonopoulos’unkine benzer şeyler söylediğini iddia ediyor. Ver bundan bir süre önce Bitcoin’in gayet iyi çalıştığını, Lightning Network’ün getirilmesine gerek olmadığını söylüyordu. Ver LN’nin geliştiricilerine Bitcoin’i “bozmamaları” yönünde uyarıda bulunmuştu. Ver’e göre LN şu an için hala “kendini kanıtlamamış bir teknoloji ve henüz çalışmıyor.” 

Roger Ver Lightning Network’ün şu an için hiç verimli çalışmadığını söylüyor ve insanların bu teknolojiye henüz güvenemeyeceklerini düşünüyor. Ver’e göre LN başlangıçta gayet iyi çalışıyordu ancak şu anda LN üzerinde değeri 100 dolardan fazla olan bir işlem yapmaya çalışırsanız başarısız olma ihtimaliniz yüzde 99.

Ver ayrıca insanların neden Lightning Network’ten bu kadar umutlu olduklarını da anlamadığını söylüyor. Ver’e göre orijinal Bitcoin ağının 2009-2014 yılları arasındaki durumu, Lightning Network’ün şu anki halinden çok çok daha iyiydi.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment